Monday, January 19, 2009

Table Runner for SUBah

Di satu pagi yang hening... kedengaran dialog di antara seorang boss dengan anak buahnya...

SUBah: "Cuba u carikan alas nama apa tu yang orang letak kat atas meja tu?"

Hem : "Table-runner"

SUBah: "Haa table-runner... ye la takkan nak biarkan kosong jer meja saya tu kan?"

Hem : "Ooo boss nak table-runner kah? OK boss, nanti saya carikan... untuk boss semua boleh..."
Maka bertebaran lah Kak Maria nie bersama staf mencari table-runner seperti yang diminta oleh SUBah Wan Alah itteww... Nak mencari table-runner nie pun satu hal, kena la cari yang matching dengan decor bilik dia... baru la cantik... dah tu kita nie mana ada masa kalo nak cari time hujung minggu... dengan nak mengemas rumah... nak menguruskan anak2 segala kan... tapi akhirnya dapat juga... x sia-sia diorang bukak gerai-gerai jualan PUSPANAITA kat bawah opis Kak Maria nie... harus Kak Maria borong sampai licin...

Cantik-cantik table-runner yang dijual... harga pun not bad... geram pulak rasanya... rasa macam nak bawak balik je letak kat rumah sendir...


Harus memborong untuk letak kat satu Bahagian... sebab dah x kuasa nak mencari lagi...


Kak Maria: "So camner boss... cantik x table-runner yang I beli untuk boss?"
Boss: "OK la tu... hehehe"


Kak Maria : "Meja bulat nie pun saya bubuh tau boss sebab yang lama tu dah buruk and x matching dengan yang lain2"
Boss : "OK"


Kak Maria pun x ketinggalan untuk tukar table-runner di bilik sendiri... cantik x uol?


10 comments:

Olpicture said...

patut lah Boss sayaaaang sangattt!

hazel said...

Olpicture... Jangan terkejut kalau mek memanjat pentas menerima AKC tahun nie... hehehe

cutecarry said...

kelas HAzel. Cantek, pandai menghias rumah dan penerima anugerah.

hazel said...

Tapi hem x pandai buat video, uol... so sapa pun x pandang... hehehe

ogy said...

ha ha kpsu table runner lah uols gerenti naik pentas lagi utk apc tahun ni kt tmpt lama dulu dah cipta rekod 6 bulan jer dah dpt kt tmpt baru cipta rekod also sbb menyediakan table runner cantik utk bos jusa c tahniah darling u are so great jeles i.

hazel said...

Kalo aku dapat AKC lagi tahun nie harus la ada yang bakar ofis and tak tegur aku selama 2 tahun sebab rekod dunia dipecahkan sekali lagi... hahahaha

cutecarry said...

apa salahnya u ols, orang cantek dan pandai menghias dan memasak ayam masak jintan dan sebagainya tiap2 tahun dapat pun tak kesah...

"The single" said...

hazel, ada tak table runner extra??? he he

hazel said...

Bjork... tapi mak still x puas hati sebab x pandai buat video utk KSU pencen... buat video sendiri pandai la... hehehe

hazel said...

Mimie... ada lagi table-runner kalo uol nak... tapi x tau la kena ke x dengan citarasa uol...