Saturday, January 10, 2009

Ready To Run

Asyik bercerita pasal makanan jer... bosan pulak... tu la blog hem nie dah jadi macam blog makcik2 pulak... yer la sebab duk bercerita pasal makanan lah, pinggan mangkuk lah, anak masuk darjah 1 lah... memang lari dari konsep asal blog nie yang mulanya nak bercerita tentang sex... tapi dah namanya pun Sexless kan... so memang x der la citer pasal sex... hmmm sedih kan...
OK sempena dengan azam utk tahun baru 2009 nie... which is "Healthy Lifestyle-Love Yourself" (How pathetic that is... not able to love someone, so love myself lorr... sedih kan?) I decided to get a new pair of running shoes...
Saja la kan nak jogging petang2 keliling Tasik Putrajaya depan office hem tu... Menarik gak jogging kat situ... tapi x ramai org... maklum lah orang2 Putrajaya nie semua nak cepat sampai umah... sebab masing2 sibuk nak jumpe anak and nak tanya anak tadi kat sekolah cikgu ajar apa kan... kalo kat Tasik Titwanges memang ramai orang... harus la tersembul biji mata melihat orang berjoging... hehehe

Puma jer uol... x mampu la nak beli kasut jogging LV ataupun Gucci


Of course warna favourite hem... hijau pucuk pisang


Hopefully kasut nie boleh ler selalu digunakan untuk berlari dan x ler terperap jer dalam kereta... hehehe





14 comments:

gambit said...

Bravo, Hazel. Mesti banyak bersenam setelah banyak makan. adakah ini menandakan berakhirnya episod rancangan Jalan-Jalan Cari Makan Menternak Badan???

hazel said...

Stien... rasanya ini bukan penghujung episod JJCM-MB... selagi kita perlu makan selagi tu la JJCM-MB akan ke udara... hehe

Olpicture said...

perlu teman berjogging?

hazel said...

Cik gorgeous... normally i go jogging with my little brother... tapi kalo uol nak join ok juga... the more the merrier...

"The single" said...

hazel, weekend kau boleh la jogging dengan aku ... :)

btw, aku dah post komen kat "australia" post kau ... baca laa

hazel said...

Mimie... boleh jer kalo nak jogging bersama...

cutecarry said...

Oh my GOD Hazel, i am so proud of you and your new year resolution. Nanti leh pi ke gym dengan mek yek. leh kita buat yoga sekali. now Hazel, you must stop eating!

hazel said...

Oh Bjork honey... stop eating? and the next step is stop breathing? why don't you take a knife and stab me... it's a quicker way to die honey... by the way... yoga haram uol... nanti mati masuk neraka... dah la mati sebab kelaparan, masuk neraka pulak tu... x nak la

"The single" said...

hazel, never stop eating .. kita kan hidup utk makan? hargai la nikmat makan yang dianugerahkan Ilahi kepada insan2 terpilik ok!

cutecarry said...

yoga jgnlah recite segala jampi. my yoga instructor is chinese, so this is kind like modern yoga.

u ols kalu x makan maknanya makan jugak tapi berbaloi lah. macam nasi lemak seminggu sekali dan buakannya tiap meeting makan, teh tarik 2 kali seminggu dan bukannya p mamak sahaja, nasi hanya weekend. hari lain u ols makan wheat bread, oat and all the veges n healthy food.

hazel said...

Mimie... i setuju dengan u... makan ler time boleh makan nie... kang bila dah sakit x boleh makan, time tu la sibuk tekak tu teringin macam2... hah masa tu baru nak menyesal sebab x sempat rasa prosperity burger... x gitu?

hazel said...

Bjork... uol saja nak kutuk mak... mentang2 la mak selalu makan kuih uol masa meeting kan?

Tapi perut mak nie perut Melayu uol... x boleh kalo x makan nasik... mula la kepala rasa pening nak pitam... rasanya kena bercinta dengan Cina jugak baru boleh ubah tabiat suka makan nasik tu... setuju x Bjork? hahaha

UrbAnWiTch said...

hazeliny dearest..

will i expect no more entries on food and eateries..?

i shall miss them.

i am joining a HOT YOGA class here too!

hazel said...

Meen... Maria Tunku Sabrah belum pencen lagi uol... insyaallah ada lagi entry pasal makan utk buat uol meleleh air liur di Jepun nun...