Tuesday, January 27, 2009

Ayam Goreng Berempah

Hye uol... Kak Maria Tunku Sabrah kembali bersiaran selepas cuti Chinese New Year... kali nie Kak Maria muncul dengan rancangan baru yang dicadangkan oleh Cik Gorgeous kita iaitu rancangan... KUALAH... yang tentunya diinspirasikan daripada dapur Kak Maria dan air tangan Kak Maria sendiri... tapi bagi peminat rancangan JJCM-MB jangan risau naa... rancangan tu tetap diteruskan... cuma rancangan KUALAH nie bersiaran bila akak ada kerajinan untuk berkunjung ke dapur la ye sayang... ok untuk pilot episod KUALAH nie Kak Maria hidangkan masakan seperti di bawah nie... konsep akak dalam bab masak-memasak nie biasalah... simple and boleh dimakan... (kira boleh masuk la tekak akak yang tolak batu dengan kayu je nie... hehehe)

Ayam Goreng Berempah... nampak macam lazat kan? Memang pun...


Broccoli tumis... again it's simple... but very healthy for men especially... sebab broccoli boleh mencegah kanser prostat uol... heheh


Sambal belacan resipi istimewa Kak Maria jangan dilupa... again no perah2 limau... pakai jer jus limau dalam botol naa...


Dengan sepinggan nasik... enough to make my day... jemput makan saudara...


15 comments:

cutecarry said...

sedapnya che hazel. especially the brocolli.
suka brocolli jika dimasak cara malay.. erm...
I am so full until today. Chinese new year I ate a lot. kena exercise dulu

hazel said...

Wah uol pun makan besar ke time Chinese New Year? makan kat rumah mak mertua ke uol? tahniah sebab bahagia...

ogy said...

makan makan makan lazatnyer uols nak sikit buleh

"The single" said...

hazel, I love drumstick, abg love wing .. u suka part mana??

hazel said...

Pn. Pengarah... makan pun makan juga, dah siap ke persediaan untuk lawatan pasukan inspektorat itteww?

Mimie... I suka thigh... kalo makan ayam KFC atau McD mesti mintak thigh... tak tau kenapa...

cutecarry said...

makan besar tapi tak makan babi lah kan..
and I wear black (with white fedora) to makan besar, nasib baik tak kena spirit kan. tapi ada juga yang lain pakai black.

dah memblog dah black chinese new year.

FYI.. chicken part now I am obsessed with marinated spicy grilled chicken wing

hazel said...

Chinese New Year mana boleh pakai black uol!! suwey laa... shuben x ajar ke uol?

Wah mak masih mengidam nak makan kepak ayam kat tepi Sungai Sarawak itteww...

cutecarry said...

kah kah kah.. takde maknenya. U ols I kan kawan berbilang bangsa. SO I celebrate almost all. WAktu deepavali makan capati dan tose kan.christmas I just enjoy the ginger cookies yang kadang2 keras kejung tu.

"The best thing about malaysia is the food. I love the food becuase malaysia is a multi-culture country. and there are lots of food. I just love the food"

Jawapaan Deborah Priya HEnry ketika ditemuramah di backstage setelah dapat to 15 Miss World 2007

hazel said...

banyak makanan melimpah ruah pun x guna uol kalo lepas makan kita muntahkan balik... x gitu?

Nan said...

Rancangan Kualah ni betul2 mendapat sambutan ramai ! hebat! sesuai dengan tajuk nya JJCM-MB(menternak bdn! Cik Hazel kena berhati dengan kolestrol yer nanti jadi Cik Batu@Cik Batu dah kurus kan.

Olpicture said...

I berbangga kerana proposal i untuk rancangan pilot KUALAH telah dengan jayanyer memikat selera penonton. Sebagai penerbit rancangan... i ucapkan tahniah!

dengarnyer Musim kedua JJCM-MB sedang dalam shooting musim kedua... ramai ke artist jemputan u ols?

cutecarry said...

sapa muntah u ols? model mana?

hazel said...

Cik Manager Jusco... terima kasih sebab concerned dengan tahap kolesterol Kak Maria... insyaallah aktiviti JJCM-MB akan diseimbangkan dengan aktiviti joging-joging Malaysia...

hazel said...

Cik Gorgeous... Kak Maria masih tercari-cari konsep yang sesuai untuk JJCM-MB musim kedua... mungkin lepas ni ada orgy party lepas makan-makan or aktiviti muntah beramai-ramai lepas melantak... who knows?

hazel said...

Cik Bjork... model mana yang mengandung, model tu la yang muntah-muntah... sekian, terima kasih.