Thursday, January 15, 2009

Antisipasi Hazel

Adooii la hai... tak larat rasanya setiap pagi nak mengharung jem kat Equine Porak nie... cuba la uol bayangkan... perjalanan sekangkang beruk dari Equine Porak ke Putrajaya mengambil masa hampir sejam... ramai betul makhluk2 yang dah bermastautin kat sini... ramai jugak orang yg dah duduk kat Puncak J.Lo... pagi2 semua kena lalu sini... tu yang jem tu... benci la... this is not a nice place to stay anymore... it's getting worse each day... nampaknya kena cepat2 pindah dari sini
Teringat lagi tahun 2004 dulu... aman jer kalo nak pegi keje... 10 minit je masa yang diambil... parking kat rumah pun x susah nak dapat... tapi sekarang... toksah cakap la... kalo balik kul 10 malam, jangan mimpi la nak dapat parking... sini dah jadi kawasan Slumdog... meluat

Tak sabar la rasanya nak pindah umah... bila la agaknya nak dapat kuncah... tapi hopefully dah x lama sebab hem baru jer lalu... dah siap... Alhamdulillah... elok jer progress nye... maybe sekarang tengah tunggu CF kot... hopefully x der apa2 glitch...

Keadaan rumah during cuti Krismas haritu... still under construction


Kawasan hadapan rumah yang masih belum sempurna...


Kawasan belakang rumah pun belum siap lagi


Keadaan terkini (as of 15 January 2009)


Alhamdulillah... siap juga akhirnya... it's about time nak berpindah dari Slumdog


So agak2 apa tema yg uol nak tengok kat dalam rumah baru hem nie? Merasa berikan cadangan untuk mendecorate rumah... nak panggil Eric Leong rasanya x mampu... so panggil uol saja la untuk berikan idea... but of course me as the KSU will have the final say on the decision... terima kasih naa... jangan marah... hehehe

15 comments:

the cheeky wife said...

cantek umah ko weh...kat ner ni?

Olpicture said...

OMG! Alhamdulillha.... chantek sangat... just imagine one year ago, baru naik tiang masa kita pi tengok tu... sekarang dah siap! merasa le open house grand skal!!! apa tema? nak sedia house warming gift!

~Maz + Rin~ (",) said...

kelasssssiiiikkkk fm betul ko hazel..

i cdgkan, wat plaster ceiling satu umah..memandangkan uol gaji set2 ksu, so i don't think u shud have any problem forking the money..hehehe..

wat cornies yg lawa2 tau...

1) tgk lampu jenis mcm mana yg ko nak...kalau boleh seragamkan...master bedroom harusla grand, hall and dining also, memandangkan tmpt2 civilian biasa boleh terjah.. (exceppt ur master bedroom la..hehehe) bilik2 lain, dapur, garage, lampu dpn umah..haaa...amik set2 biasa pun xpaa..

2) cat umah..mak sure ko ada wat feature wall...sgt kelassssiikk...wat beza2 pun xpe..tapi jgn la jd mcm umah O.I lak nnti...

3) furniture mcm mana yg uol nak...modern kaa.. rural kaa..uol kena decide

4) kitchen kabinet...

5) Build in wardrobe...senang uol...xpayah beli2 dos..kalau wat kt seme bilik mcm apa lak kan..i cdgkan wat kt master bedroom

6) uol ada kwsn porch..so leh la pk2 kan tanaman apa nak tanam..pokok bunga taik ayam ka ... apa kaa...

7) katil... i suggest beli divan set..senang..xdok roboh2 uol...kalau beli set2 yg ada pangkin segala...nnti mudah patah dan xtahan lama..beli yg set2 mcm kt hotel tu... haa...10-15 thn lum ttu rosak lagi uol...

8) Carpet... kalau uol jenis rajin la..tapi i tau uol rajin..rajin mem vakum segala kan..?? haaa..amik yg gebu2 tu..hehehe..

9) Nak lebih senang floor depot uol..haaa... kelassssikkk sgt..and nmpk mewah...heheheh..umah beso best la decor..

10) curtain..haa..pk nak railing mcm mana..nak jenis2 mcm mana..nak pinjam buku2 curtain i... nnti i korek balik mana i simpan..kalau nak ajak i pi macy..i temankan..hehhehehe.. i pun rasa nak wat curtain baru this year..leh la tukor2...hehehe...

tu je yg ter pk uol...xsabar sgt nak pi umah hazel berkonsep dokumen beg ini....hehehehe

ogy said...

nampaknya kena lah cepat2 hem wat house warming nanti cik hazel dah wat dulu pulak kih kih tapi malulah uols umah uols grand skall..

hazel said...

Cik Pah... umah nyer di Kota Warisan... uol nak beli rumah kat situ x? bawak aku pegi nanti cina tu bagi diskaun...

Cik Gorgeous... terima kasih atas pujian... yup masih lagi teringat aksi2 uol pose untuk kamera di dalam jamban masa kita tengok showhouse dulu... tapi rumah uol bila siap nanti lagi chantek kot...

Cik Maz Aldo... amboi banyak nye suggestion uol... patut la rumah uol cantik kan... sebab uol pun kreatif... nanti kalau hem x cukup duit nak buat langsir kat Macy hem pinjam duit simpanan Nuyin naa...

Cik Ogy Cinta Kita... hah cepat2 la buat housewarming rumah uol tu... jangan sampai hem buat dulu pulak naa...

cutecarry said...

Ok hazel yang penting jgn lupa jemput kalu ada hosewarming party. Look Hazel..life is fair.
u ols dah ada rumah dan ada orang lain takde rumah.

UrbAnWiTch said...

i suggest waterbed, lepas tu ceiling bedroom letak mirror, wahhh kelas gitu!

*u shud hire mazliat--she is good!

hazel said...

Bjork... perlu ke nak beli rumah sendiri kalo hidup dah disponsor?

Me'en... nak letak mirror kat bedroom ceiling??? Hmmm I don't think so... harus la aku x boleh tido bila terpandang badan aku yg gemuk nie...

adcebol said...

auwwwww kinky okeh mirror kat ceiling bedroom...suke lah ide tur aummm

z.a.i.r.e.e.n said...

Cantekkkkk!!!!

Dear, u gotta choose a THEME -- and stick to it! (belajar dari kesilapan sbb umah skang dah carca marba fenin aku tengok!)

hazel said...

Adcebol... memang kinky idea tu... and slightly creepy as well... hehehe

Zaireen... tu la nak memilih tema tu satu hal... maybe very modern concept kot... x tau lagi la

UrbAnWiTch said...

hazelyin snow, kinky shud be the concept. hahahaa

Nan said...

cantik nya umah mcm orgnye

seri said...

wah...cantekkknyerr umah uol..jeles i..ni yang i berkobar2 plak nak beli umah ni..tu baru tengok luar, kalau dah siap reno & deco bagai nanti mesti gah skall...

haaa, dah siap nanti cepat2la buat house warming naaa..tak yahla nak tunggu sumer complete serba serbi cam nak kuar magazine deco bagai baru nak buat...(alaa..cam pn.pengarah kita tu..siap nak ambik cuti bagai katanya nak pulun siapkan umah..risaukan komen ketua inspektorat cik hazel kita nilah..:-)

hazel said...

Me'en... u like kinky huh? I'm sure I'll find a kinky spot in that house as a tribute to you... hehehe

Nan... rumah cantik tapi kalo sunyi pun x guna jugak... huhuhu

Cik Seri... insyaallah kalo ada rezeki dan kelapangan akan dibuat housewarming itteww... X perlulah nak tunggu rumah ada meja makan Lorenzo atau sofa Rozell baru nak buat housewarming... niat tu nak sedekah dan kesyukuran sebab dapat masuk rumah baru... bukan utk menunjuk2 perabot di rumah kita... sekian, terima kasih.