Wednesday, January 21, 2009

AJL 23's Worst Dress List

Oleh sebab ramai yang masih lagi dilanda demam AJL 23... maka rasanya belum terlewat untuk kita mengulas gaya buruk artis-artis Malaysia ke majlis tersebut... Kekadang pelik tengok artis Malaysia nie... rupa ada, duit ada, stylist pun ada, and kadang-kadang tu siap ditaja lagi... tapi hasilnya tetap la buruk... walau apa pun dengarkan statement mek nie:- "Tak guna kalau kita pakai baju Chanel harga beribu, tapi nampak macam Chanel longgok..." So here I have the Top 5 of The Worst Dress List at AJL 23...
No. 5 : Dafi
Dafi nak pegi mana tu sayang? dengan pakai but tu macam nak masuk kebun jer... Lain kali kalo nak kuar umah tanya dengan mak dulu baju tu ok ke x ye sayang... tapi tak pe Dafi tetap dimaafkan ye sayang...
No. 4 : Siti Saerah
Ada dua je kemungkinan nya... (1) Mengandungkah??? (2) Nak tunjuk dah kurus la tu kan? tu yang pakai baju besar tu... Nyampah!
No. 3 : Akak Dior
Pakaian apakah itu? I would describe it as Paris meets Pasar Payang... Siap dengan songket bagai... songket bunga tabur tu orang buat baju/kain la kak... bukannya sangkut kat bahu macam tuala tu... koser!

No. 2 : Aiman (cute gak)
OMG... kesiannya Aiman yang naive and kudus nie... I believe he is innocent... Ni mesti dia kena paksa dengan penulis lirik dia (pondan berangan TV3 tu) untuk pakai kostum yang ibarat kata Bjork seperti Firaun Mabuk nie... Baju nie akan masuk buku sebagai antara baju terburuk pernah dipakai di atas pentas AJL...

No. 1 : Azwan Amboi Amboi Amboi Over!

I am so speechless, I leave it to all of you to comment... but hail the queen of fashion craps!


7 comments:

cutecarry said...

Wah...cik hazel sekarang jadi fashion critique cam mak. kelas u ols.
Ok.. i love your top 5 but for dafi i guess he is ok, but quite miss match je. HE iS just liKE ' . confused My Chemical Romance (MCR)
Dafi looks short

FYI, sekarang ni mak dah terfikir-fikir n terbanyang-bayang day n nite SEJAK BALIK AJL nak beli kasut but tinngi macam Dafi. Leh pakai dengan skinny jeans!
U ols tengok mak pakai nanti na.

Olpicture said...

kalau ada Worst dress list, ada la pulak Best Dress list kannnn... me wait then...

z.a.i.r.e.e.n said...

I totally agree on no. 4.

And jantan (jantan ke?) yg bawak LV tu sangat over ok -- that particular bag is obviously for the ladies!!!

hazel said...

Bjork... x sabar rasanya nak tgk uol pakai but tinggi itteww... mesti match dengan handbag uol... merasa pakai ke opis... harus terbeliak biji mata SUBah uol!

Cik Gorgeous... tertunggu2 kah my best dress list? Nanti hem buat yer... tapi yang pasti Kak Zian x termasuk ok... I cukup x suka orang pakai baju bertingkat2 macam tu... nampak murahan sangat

Zaireen... makcik yang bawak beg LV tu memang over ok... padahal bukan x der pun beg LV untuk lelaki... tapi saja je bawak beg tu sebab nak tunjuk woman... amboi amboi amboi... koser!

Olpicture said...

Eh! i suka la baju bertingkat-tingkat tu... ala, macam dress Channel Nicole Kidman pakai kat Oscar masa dia dapat Nom untuk Moulin Rouge tu... Baju Kak Ziana tu sesuai sangat... nampak "dingin" sangat, so... Ice Queen!

cutecarry said...

Setuju, baju kak ziana very ice queen. looks like very futuristic collection daripada chanel haute couture beberapa musim lepas. Anna wintour pun ada pakai cam ni.

hazel, mak pun pi ke sana, tka masuk senarai best dressed ke?

oppsss...

Nan said...

Sibuk dok komen org!