Friday, December 26, 2008

Australia!

Aduhai... one of the most anticipated movies of the year... akhirnya sampai ke Malaysia... selepas menyaksikan trailer2 yang hebat di Youtube... memang la rasa teruja sangat2 nak tengok movie nie... and I did... last night... walaupun dah janji dengan ada sorang tu nak tengok bersama... tapi x per... boleh tengok lagi... sebab citer nye memang best... hebat... x mengantuk walaupun tengok pukul 10.20 malam... and citer tu 2 jam 45 minit yer...
I memang suka tengok citer2 epik nie... and Australia nie memang hebat dari segi tema, arahan dan lakonan... maklum la Baz Luhrman... siapa yang boleh lupa Moulin Rouge or Romeo + Juliet kan? So bagi sesiapa yang suka kan epic movie... I recommend utk tgk citer nie... Kalo siapa yang x suka pun... tolong la tengok jugak sebab ada aksi-aksi Hugh Jackman dengan x berbaju nya... memang macho and hensem... Nicole Kidman jangan cakap la... memang cantik dan hebat lakonannya... tapi I paling suka budak kecik nama Nullah tu... so cute u just wanna put him in a glass box...
Tapi ada jugak yang regret nyer sebab tau je la censorship board kat Malaysia nie... tak dapat lah nak tgk aksi-aksi romantic and steamy Lady Sarah Ashley dengan Drover tu... tunggu la I jadi Chairman of The Censorship Board tu... baru la uol boleh tengok aksi2 macam tu kat panggung... semua I bagi lepas... x perlu nak censor2 uol... censor2 pun orang Malaysia buang anak jugak kan???

Bubuh nama "Australia" rasa sedap jer... belum tengok movie nie pun dah dapat membayangkan ianya sebuah epik percintaan yang hebat... cuba bubuh nama "Malaysia"??? Harus la orang ingat dokumentari ke apa kan? azab uol?


Jangan risau... bagi sapa2 yang x der kawan nak tgk, I boleh tengok lagi yer... Kalo ada orang boleh tengok Twilight sampai 4 kali, takkan la I x boleh tengok Australia nie sampai 5 kali kot... hehehe


Nasib baik la tengok kat TGV Cheras Selatan... tak ler ramai orang... suku panggung jer penuh... cuba kalo tengok kat KLCC ke Pavilion ke... harus la penuh havoc skall... dengan apek2 and nyonya2 pun nak tengok... budak2 kecik pun nak tengok... bayi merah pun nak dibawak sekali... harus la bising kat panggung tu... meluat nya!!!




20 comments:

faridah said...

Australia nice place

Qirzah said...

I got an invitation from the Australian Ambassador to watch the movie. Dah lah hebat seperti you cakap, free lak tu. Best kan? Tapi kena tunggu 2 more weeks. Lum sampai ARGHentina lagi.

hazel said...

Faridah... I heard it's a nice place... but never been there... not even in my wildest dream...

hazel said...

Qirzah... bestnya dapat invitation from Australian Ambassador... mesti Nicole Kidman & Hugh Jackman ada sekali time tayangan tu kan? I nie dapat invitation daripada Pn. Maz Berkonsep Batik jer... tu pun tgk citer The House Bunny... kat TGV Cheras Selatan... pathetic kan?

"The single" said...

Hazel, nape tak ajak kita???

~Maz + Rin~ (",) said...

waahhhh..hebat...!!! cite nyer lama skal la uol...

xpe la uol kan suke shuben dumpest!!!...

ko perli aku yekk..?? hahaha..ye kwn2..aku xmalu nak ngaku..bahawa aku la makhluk yg menonton TWILIGHT 4 kali itew....

go twilighters!!!...xpe uol..nntikan kemunculan mak kt preview new moon next year...mak nak bukak kelab edward cullen di malaysia uol!!! hahahahhaha...


my husband sure muntah ijo!!!

Olpicture said...

bestnyer.... tak sabar jugak nak tengok! strong Oscar contender tak?

hazel said...

Mimi... sorry la x ajak u... I ingat u x minat citer2 macam tu...

hazel said...

Maz+Rin=Nuyin... kesian husband u muntah ijo mendengar soundtrack Twilight yang x sedap itteww... I pun nak muntah also bila dengar...

hazel said...

Olpicture... the movie has Oscars written all over it... but I still wish I could write it on Hugh Jackman's chest... sigh

cutecarry said...

dah tengok dah Australia last sunday.Menangis tengok luggage Prada Nicole dimusnahkankan Hugh Jackman.
Nicole Is Damn hot and hugh create to be perfect!

Nan said...

Lepas nie letak Film "Batu Pahat" Dari Yasmin Ahmad Sure Hazel tengok 14 kali.

hazel said...

Bjork... cantik skall beg prada biru Nicole Kidman itteww... dapat bayangkan uol bawak beg mcm tu pegi ofis... mesti vogue!

hazel said...

Nan... Yasmin Ahmad ada buat filem "Batu Pahat" ke? Setahu I filem terbaru dia tajuknya "Talentime"... Jaclyn Victor yg berlakon

cutecarry said...

beg Prada tu only limited edition for Australia movies. Kalu ada jual kat Malaysia pun.. mesti harganya very berganda sakan. Mampu kah diriku ini?
mak baru beli beg Calvin Klein kat Pavillion. SALE OLS. nanti akan update dalam blog!

hazel said...

Bjork... wah tahniah dapat membeli beg CK... Tan Sri bagi duit lagi ke uol? Best nyer kan... bertuah nye badan... Tu la ibarat kata mak... Duit yang Tan Sri bagi tu biar kita membeli something yang tangible and boleh buat kenangan... jangan beli benda2 mudah lupus macam makanan and minuman... x boleh buat kenangan uol... buat tambah lemak ada laa...

cutecarry said...

hazel that bag I bought with my money. no contribution from anyone. tapi jika u ols nak bagi apa2 ok gak!

"The single" said...

kitorang baru tengok Australia semalam ... and I did enjoy it! walaupun "anak kecik" aku merengek lapar kat sebelah aku kelaparan ... he he

hazel said...

mimi ada anak kecik? toyol kah? takutnya... ada puaka niyang merepek ke kat panggung tu?

"The single" said...

hazel, anak kecik aku namanya "olpic" .. muahaha...