Saturday, December 20, 2008

Restoran Bumbu Balah (Part 1)

Episod Jalan-jalan Cari Makan Menternak Badan (JJCM-MB) diteruskan lagi... kali nie Cik Maria Tunku Sabrah bersama Cik Mimi dan Cik Lonely in Gorgeous ke Restoran Bumbu Balah yang terletak di Bandar Puteri Puchong... (bukan Bandar Sri Permaisuri yer... nasib baik Cik Maria nie x sesat tau gara-gara salah info oleh "seseorang")... huhuhu...Restoran nie menawarkan makanan citarasa Bali, Indonesia... ambiance nyer pun ala-ala Bali... ye ke? sebab setahu Cik Maria... kat Bali tu agamanya Hindu... tapi kat restoran nie penuh dengan imej Buddha... tak tau la yang mana satu betul... apa2 pun kita layan gambar-gambar nie...

The ambiance... quite interesting... rasa macam makan kat Tibet pun ada gak
Satu lagi gambar suasana dalam restoran... very the suram


Yang nie makanan yang saya pesan... nama dia Bumbu Kambing... not bad...


Yang nie pulak pilihan Cik Mimi... ala-ala Western gitu nama apa ntah...


Yang nie pilihan Cik Gorgeous... favourite dia... Bumbu campuran bagai... semua ada...


Yang nie minuman yg saya pesan... Hawaii Paradise ke apa ntah namanya... kaler biru lagi... tapi rasa dia pelik sikit... macam ada rasa JD (Julie Dahlan)... tapi yang nie non-alcoholic drink... tak tau la dia bubuh apa


dan akhir sekali... desserts for the three of us... cupcakes yang dibawa oleh Cik Gorgeous... telan jer lah walaupun kenyang skall di Malaysia...
Jadi bagi mereka yang nak rasa kelainan boleh lah cuba makan di Restoran Bumbu Balah yang terletak di Bandar Puteri Puchong... berdekatan Giant Puchong... restoran ini dibuka pada setiap hari dari 10 pagi hingga 12 malam... seperti biasa sebelum pulang, terima lah plak JJCM-MB sebagai tanda kenangan dari kami...

6 comments:

Qirzah said...

i bet you, soon a religious institution in malaysia will label that restaurant as making its customers diverting from islamic ethics due to the big pictures of the buddha statue head.

lamer things have happened . . .

hazel said...

Qirzah... bukan jer lukisan... malah patung2 buddha pun banyak kat situ... tapi semuanya untuk dijual... dah la x nak makan lagi kat situ... rasa uneasy pulak...

zatil said...

i pernah makan kat sini... to me raser so-so je. and i tak suka bau dlm kedai nie...

hazel said...

Zatil... actually I sakit perut balik dari kedai tu... I rasa kambing yg dia masak tu dah lama kot... or perut I x tahan dengan spices dia... bau apa kat dalam kedai tu? bau colok kan?

Olpicture said...

oh cik hazel sakit perut ke balik tu? dan sorry i tak tau yang you uneasy makan kat surrounding cam gitu? tak tau lah sebab i okehhh jer memanjang...

hazel said...

Olpicture... I x salahkan u... maybe perut I x tahan dengan makanan kat situ... I tau u memang ok dengan surrounding begitu... maybe I jer kot yang rasa x ok... hehe