Wednesday, December 3, 2008

Trip to KCH - Jalan-jalan Cari Makan

Acara di KCH masih lagi belum berakhir... selepas kebuluran menemankan Cik Maz+Rin=Nuyin bershoppang... kitorang pun teruskan la acara Jalan-jalan Cari Makan Menternak Badan di Kluang Station... kalo keluar dengan Cik Maz Berkonsep Batik memang la akan ke kopitiam... sebab kopitiam tu favourite dia... so saksikan la apa yang kami telan kat kopitiam tu... baca dengan intonasi Maria Tunku Sabrah ok...

Bagi mereka yang gemar masakan Melayu, boleh la cuba nasi putih dengan ayam masak merah, telur mata dan acar nie... harganya RM 8.00 sahaja

Yang ni pulak nasi putih berlaukkan kambing masak kurma... pilihan Cik Maz Berkonsep Batik... jom makan?

Cik Mimi pulak memilih nasi putih dengan lauk kari laksa kepala ikan... hmm sedapnya sampai menjilat pinggan, saudara...

Dan sebagai pencuci mulut, boleh la cuba kaya toast nie... yang juga jadi kegemaran Cik Maz Berkonsep Batik... memang sedap...

Bagi mereka yang ingin mencuba masakan tradisi ala-ala kopitiam, boleh la mencuba Kluang Station nie... seperti biasa sebelum pulang, terima lah plak Jalan-jalan Cari Makan sebagai tanda kunjungan kami ke sini...

Akhir kata salam hormat daripada penerbit, krew dan saya Maria Tunku Sabrah... jumpe lagi di minggu hadapan... bye!

Cut!

8 comments:

gambit said...

Lazat!!! Bile lagi nak rase masakan ko ni???? Asyik2 promote makanan kedai je.

~Maz + Rin~ (",) said...

hazell..

kalau mcm ni..baik uol promote kedai2 mkn dan sign up ngan nuffnang...leh la kenai2 kwn lain dlm dunia blog ini..

hehehehe..wah, ko dh bagi title pd nama aku..cik maz berkonsep batik?? hahahah...terharu aku...lps ni kalau aku xcollect batik..aku collect kain jenis lain lak cane..?? hehehehe

hazel said...

Gambit... Maria Tunku Sabrah x masak la uol... makan kedai jer...

hazel said...

Cik Maz+Rin=Nuyin, nanti kalo uol dah x collect batik, hem namakan uol ikut benda yang uol collect tu... Sebagai contoh, Cik Maz Collector Setem... or Cik Maz Pengumpul Fridge Magnet... cam tu la

Olpicture said...

senang hidup Maria Tunku Sabrah! dibayar duit untuk apa yang diperlukan oleh duit tu! Makan!

"The single" said...

Hazel, aku sama mcm gambit, teringin nak makan masakan kau! Bila nak buat open house sempena raya haji nih???

ejal said...

i love tis entry... :)

hazel said...

Olpicture... I nie jalan-jalan cari makan... U plak jalan-jalan cari harta... lagi best leh menang hadiah lagi!

Mimi... sabar la yer... aku belum ada mood nak masak banyak2 jamu orang ramai nie... tunggu rumah baru I siap ok...

Lumus G... tq... teruskan mengomen yer uol...