Monday, October 19, 2009

Excess Baggage

Kitorang ni punya lah syok bershoppang di Langkawah sampai tak sedar beg yang dibawak dah beranak... hehehe... especially Pn. Maz Berkonsep Batik... Beg Kak Maria tetap maintain x beranak ok...

"U nie pergi satu beg, balik dua beg... apa yang u beli??!!!" - meminjam ayat laki Pn. Maz... hehehe


"Yang nie dah lebih cik... kita dah waive 10kg pun... tetap ada balance 5kg... so yang excess 5kg tu kena bayar la yer..."


Hah apa lagi bayar jer la kan... tu senyum dalam terpaksa kah Pn. Maz? Kalau hujung bulan nanti kita sangkak, merasa sama-sama makan maggi kat Alamanda naa...

8 comments:

UrbAnWiTch said...

amboi..noritake tak pecah ka bubuh dalam beg..hahahaha

Kak Maria said...

Cik Me'en...

Noritake x bubuh dalam beg la uol... noritake kena junjung kat atas kepala sebab tarafnya tinggi sangat... hehehe

Niz said...

Haha kalau makan maggi pon tak terasa sebab hidang kat pinggan mangkuk baru (dan mahal)... apa yg diletak, enak jer rasanya... :P Tak gitu, Kak M? Hehe...

Kak Maria said...

Niz...

Betul tu... lagi kalau guna pinggan Noritake, makan lempeng pun rasa macam makan pizza... hehehe

Nan said...

Mana tak beranak beg, beli mcm mcam. Kak maria tu pandai lipat barang dan susun dlm beg rapat2 tht way tak beranak. I know u Kak Maria!!!

Kak Maria said...

Cik Nan...

Yang beli macam2 tu satu hal... belum campur dengan bawak bantal anak, and bawak kain baju macam nak duduk langkawah seminggu... hehehe

~Maz + Rin~ (",) said...

haihhh...perli kah cik kak oiii...bantal anak tu supaya akak ni sentiasa ado feeling2 motherhood all the time..xmau la belagak mcm xdok anak terkinja2...mak kan kena jaga status ibu bekerja yg bergaya...'kimpoh yg stylo dan bergaya nok'...

baju tu pulak...i xgheti la nak recycle...bdn i kan sensitip...that's why byk skal baju2nyerr heheheheheh

Kak Maria said...

Pn. Maz...

Itu la Kak Maria nak bagi cadangan kat Pn. Maz, next time kalau nak outstation... x yah bawak bantal anak... bawak sarung nya ajer... nanti bila sampai hotel, Pn. Maz sarung kan la kat bantal hotel... haa bijak x idea Kak Maria?

Ala kalo uol recycle pun x der sapa yang perasan... sebab uol tu kurus sangat... sampai Naim Majdah pun x perasan kat uol walaupun di depan mata... hahahaha

"You gemuk x per yang, sebab you bergaya"... hahaha Kak Maria selalu tergelak setiap kali teringat ayat tu... hahaha