Sunday, October 11, 2009

Tu Dia Noritake!!!

Hai uol... Kali nie Kak Maria bersiaran dari Langkawah... and akak pasti entry akak kali nie akan dapat sambutan dan komen dari ramai makcik-makcik dan hantu-hantu pinggan di luar sana... heheh jangan marah naa... Kalau selama nie kita bershopping di Pekan Kuah Lemak saja... merasa kali nie kita ke Jetah Kuah pulak...


Dah dapat dah tempat yang nak di attack!!!


Sebelum nie Kak Maria cuma dengar cerita ajer ada Noritake harga lebih RM 20,000. Hari nie akak dapat saksikan sendiri... RM 20,300.00 = 96 pcs... so 1 pc = RM 212.00... meraung uol!!!


Akak x tau la siapa la Puan Sri atau Datin Seri atau Datin Paduka atau Tengku yang bertuah akan memiliki set Noritake nie... tapi yang pastinya bukan Tunku Maria Tunku Sabrah yer...


Apakah ini Datin Seri yang dimaksudkan? Surprise, Surprise... so lepas nie sapa2 nak makan kat rumah Pn. Maz Berkonsep Batik dengan membawa anak2 kecik yang liar, pastikan bawak duit lebih... kot-kot lah terpecah pinggan ke cawan ke... boleh terus bayar on the spot... kalau tidak Pn. Maz tak bagi uol balik tau... hahaha

14 comments:

UrbAnWiTch said...

wei..noritake made in srilanka ka philiphines??

Kak Maria said...

Cik Me'en...

Yang RM 20,300 tu made in Japan... yang made in philippines harga dalam RM 6,500... yang made in Sri Lanka dapat la dalam RM 2,000.

z.a.i.r.e.e.n said...

ee design tak cantek cam tu pun >RM20,000 (geleng kepala). nampak gayanya yg paling mak mampu pun corelle je la.. hahahaa....

riri said...

ayo mahal skal!!!!

Kak Maria said...

Cik Zaireen...

Tu la design dia biasa je bagi Kak Maria... tapi harganya berdentum dentam kebabo!!! Banyak lagi Noritake yang design cantik2... Set jenama Idaman Surah pun banyak also yang cantik2...

Kak Maria said...

Cik Riri...

Mahal skall pinggan mangkuk itteww... hanya sesuai dihidangkan di istana sahaja... Alah uol mampu kan? Kan ke bonus 4 bulan? Ooppss!

rambomadonna said...

Tak berani lah nak makan kat open house Puan Maz berkonsep batik ... itupun kalau Puan Maz berkonsep batik buat open house pu heheeh ... I still don't understand nape orang minat Noritake. Care to explain?

Hehe nampak sgt ja*un tentang pinggan mangkuk

Kak Maria said...

Cik Jaime...

Rasanya idak la Pn. Maz membuat open house tahun nie sebab udah habis banyak duit di Langkawah...

Ntah la akak pun x paham kenapa orang minat kat Noritake... maybe sebab design dia yang cantik and classy kot... tak pun sebab harganya yang mahal nak mampus x ramai orang mampu beli... so orang mengidam la benda tu!

the cheeky wife said...

aku tak minat ciknoriahtake ni
tp kat sydney murah...20pieces set AUD180...so aku membeli la dua set utk bekalan di hari tua kot2 dpt jadi dato ke datin ker

tp design yg 20k tuh mmg kehji...mcm overpriced jer kan

corelle da best

Kak Maria said...

Cik Pah...

Kak Maria pun x minat jugak sebenarnya... tapi kalau ditakdirkan akak beli Noritake yang harga RM20,000 tu, akak x kan guna utk hidang jamu orang... akak akan display kat dalam almari kaca jer... harga pun akak x buang... biar orang tau akak nie dah gila beli pinggan mangkuk harga RM 20,000.

~Maz + Rin~ (",) said...

hahahhahaha..noritake ke aku kena karate kalau beli pinggan mangkuk hazab itewww...??? mak suke sgt luminarc...mak dh wat mkn telur setengah masak semlm uolzz.... lazat...bersinar2 makanan mak dlm pinggan luminarc iteww..ado rezeki pegi ngan kak maria next time..akak nak beli corelle lakkk...corelle xbyk design menarik...luminarc byk kan kak maria..?? oleh itu patut kita berdua tubuhkan persatuan pemilik luminarc di mesia...

Kak Maria said...

Pn. Maz Berkonsep Batik...

Teringin sangat nak tengok air muka suami uol kalau ditakdirkan uol terbeli Noritake $20,000 itteww... Kak Maria rasa harus runtuh KLIA tu kena jerit dengan laki uol: "U ni dah GILA!!!!!!!!!!!!!"

Design Luminarc memang cantik2... Kak Maria berkenan dengan design yang uol beli tu... bunga kecik2 nampak so sweet... biasa la uol orang kimpoh mana boleh pakai design bunga besar2.... oopsss!

~Maz + Rin~ (",) said...

hahahaha...kak maria kalau ngutuk ahkak no.1 in kota warisan..huhuhuhu.... mujur uolz xsnap gambo akak terbeli silk kt gold land..hahahhaha...hubby mak dh nmpk nok..mujur mak pandai auta..mak ckp mak beli siap2 baju utk konvo die nnti katanya..hehhehe..terus sejuk skal atinya...hehehhe..pdhal ada 5 pasang sutera batik xjahit2 lagii..ayorkkk..larikkkk

Kak Maria said...

Pn. Maz...

Ha ah la akak terlupa plak nak snap gambar Italian silk merah menyala yang uol beli kat Tanah Emas itteww...

Pandai skall uol auta hubby uol... bukan semua orang pandai auta tau... it's an art u know... so x per la kalau uol x dapat wat master next year... sebab uol dah master seni mengauta... hehehe

Alah nok, apalah sangat 5 pasang batik sutera x berjahit... yang penting ada benda nya time kita nak pakai... kalau suka, beli jer... sentiasa amalkan konsep 5S Kak Maria dalam bershopping: "Beli x semestinya pakai"