Thursday, October 1, 2009

Ada Apa Dengan Levi's

Kak Maria nie dah 80 tahun x membeli jeans... x tau la ada ke tidak size untuk akak yang kimpoh nie... so haritu masa lalu kat Butik Levi's KLCC... terkesima kejap tengok mamat promoter Levi's yang meletopz... merasa la akak "tersinggah"... huhuhu... pandai sangat marketing strategy diorang nie...


Depa nie pandai... yang muka meletopz disuruhnya berdiri kat depan pintu... lipat2 seluar la... pose2 la... untuk menarik orang masuk... and depa berjaya menarik akak masuk... hehe
Close-up Mamarazzah Maria Tunku Sabrah... heheh

Biasa la Levi's nie so proud dengan diorang punya tradition... 501 lah, buttonfly lah... akak pun x tau sangat bab bab jeans nie... kalau jin akak tau la... Jin Notti!


La ni depa dah x bagi paper bag dah... bagi woven bag pulak... biasa la tengah trend environmental friendly katanya... tapi beg dia lazat skall... boleh bawak pi jalan2

Akak beli yang str8 cut jer... idak la muat punggung akak nie nak masuk skinny jeans ke, carrot cut ke apa...harus la koyak jeans tu kan... lepas nie nampaknya akak kena jaga badan takut plak kang Levi's x der saiz yang muat, terpaksa la akak downgrade ke G.A. Blue ke Edwin ke apa... hehehe... ooooppssss siapakah itteww??!!!!

10 comments:

riri said...

mmg meletops shub ittew.....

Kak Maria said...

Cik Riri...

Nanti kita beli jeans Levi's kat situ yer... time shuben tu ada baru kita masuk... hehehe

the cheeky wife said...

aku plak tak leh beli levis sbb rugi....almaklumlah pendek...byk nak kena potong

Kak Maria said...

Cik Pah...

Kalau macam tu ko beli la Levi's Kids... ala-ala macam Guess Kids tu... hehehe sure lagi untung sebab lepas ko pakai, anak ko leh pakai plak... ahakzz

a.z.z.a.y.d said...

Hahaha sian Che PAh..tak patut Kak Maria suruh dia pegi Levi's/Guess kids taww....

Mak telah mengangkut 2 helai William Rast jeans masa Summer sale aritu kak..lazat skall harga dan saiznya ..mmg sesuai utk saiz pinggul mak yg semakin seksi ni..

Levi's...err...mak x tak muat nok....esp yg cutting utk anak2 dara ittew.nampak sgt dah semakin lanjut usia..uwaaaaa!

zatil said...

cik pah, kat US org2 rendah (mcm i jugak) boleh ajer membeli Levi's. cuma kena cari yg SHORT ajer, so takyah nak potong2. Or some brands use Petite utk org2 yg tak berapa nak tinggi nie ;)

Kak Maria said...

Cik Aina...

Kak Maria gurau2 jer dengan Cik Pah tu... ala x kan la macam tu pun nak terasa hati kan? nasib baik akak x suruh dia beli jeans kat Baby GAP...

Bukan uol saja, malah akak pun menghadapi masalah mencari saiz jeans... makan hati sangat bila tengok orang lain boleh pakai skinny jeans la, carrot cut la... kalau akak nak pakai harus la kena koyakkan dulu skinny jeans tu baru boleh pakai... sedih kan?

Kalau susah sangat nak cari jeans kat ladies department... pegi jer kat men's department... buat2 la cakap nak cari jeans utk husband... sebenarnya kita yang nak try...

pakai ayat nie... "cutting my husband tu sama macam cutting i, so kalau i try muat, mesti dia pun muat also"... hehehe pandai x akak?

Kak Maria said...

Cik Zatil...

Ala ada jer saiz jeans yang sesuai untuk semua orang... x kira gemuk ke kurus ke tinggi ke pendek ke... kalau susah sangat masih lagi boleh beli kain denim and jahit jadikan jeans...

~Maz + Rin~ (",) said...

amboi..amboi..kak maria...havoc skal beli jeans raya tahun ni...!! tahniahhh ... nnti kalau uolz dh xmuat pakai jeans levi's next year singgah je kat modern mum ke, ms.read ke..cari je jeans utk plus size ... heheheh...
opsssss.... jgn marah kak maria....

Kak Maria said...

Pn. Maz...

X per la uol walaupun akak kimpoh, tapi akak masih ada saiz kat Levi's... bagaimana pula ada orang yang terpaksa downgrade ke Edwin sebab x der saiz? Tahun depan downgrade lagi ke GA Blue tau... hahaha... jangan marah naa...