Sunday, November 8, 2009

The Blind

Hmm lama betul Kak Maria x update blog nie... tapi ada ke yang membaca blog akak? Ntah ntah akak nie syok sendir membuat blog haram x der sapa baca pun... anyway akak nie lama x update blog sebab bz skall di Malaysia... Hmm akak nie dah lama cari kedai atau kontraktor yang ada buat blind... sebab akak rasa tingkap dapur akak tu kosong and x der privacy sebab orang luar boleh tengok ke dalam... so saksikan lah...

Tingkap dapur akak sebelum pasang blind... very the telus... hehehe
Merasa menempah blind... hah blind nie custom-made yer... bukan ready-made beli kat Tesco ke Ikea ker... sebab akak dah tengok kat Ikea tu tapi azab sebab x cukup lebar untuk tingkap akak yang 3 panel tu...

Kalau suruh OC buat kerja memang senang... x berkira... anytime boleh pasang... kalau suruh OM, memang azab... macam2 songeh... padahal cuma pasang jer... yang buat barang tu Cina jugak...
Voila! Blind yang telah siap dipasang...
Hmm lazat nya... colour pun match dengan table top Kak Maria... lepas nie boleh la Kak Maria membasuh pinggan sambil berbogel atau pun menjadi The Real Naked Chef, sebab orang luar dah x leh nampak lagi... hehehe

8 comments:

~Maz + Rin~ (",) said...

hahahahahahahhahaha

ala2 aktiviti komando la di mlm ari...hehehe....sejuk je rasa...dh la umah pun tinted semuanye...best feeling2 sejuk dlm umah...ala..xperlu naked nok..pakai spenderr je pun xpe...kelasssss gitewww

Azzhar9009 said...

tahniah u all !!!

Kak Maria said...

Pn. Maz...

Kalau nak tgk blind kat umah Kak Maria, uol datang jer la... tapi bagitau dulu yer... sebab nak kemas umah, maklum la umah akak x la sekemas & sebersih umah Pn. Maz... isshh berdebor pulak rasanya kalo Pn. Maz nak datang bertandang

Kak Maria said...

Cik Kaza...

Terima kasih uol tapi tahniah kenapa ntah?

Olpicture said...

lepas ni kak maria boleh la kasi pointer kat mana nak dapat handyman buat-buat keje ni...

Kak Maria said...

Cik Gorgeous...

Ala uol x payah la nak bersusah payah panggil handyman segala... serah aje semuanya pada Eric Leong... hehehe

Tak sabar rasanya Kak Maria nak jejak kaki ke dalam rumah uol yang bertingkat-tingkat menghadap tasik itteww... mesti perhiasannya mewah and bergemerlapan... huhuhu

Allan Blantocas Lajot said...

kak mar, boleh introuduce i tak company buat grill ke.

Kak Maria said...

Cik Allan...

Wah uol pun nak masuk rumah baru also kah? Tahniah uol... ok akak boleh bagi no telefon kontraktor kat Cik Allan... please kontek akak kat hayzerku@yahoo.com