Tuesday, July 21, 2009

A Rose Is Still A Rose

Kak Maria pegi Dinner Show Kak Poh Ain haritu... Kak Maria pegi dengan KB akak, penyanyi tersohor... Izwan Pilus... Show tu boleh jadi lazat bagi peminat Kak Poh Ain yang dah lama menunggu acara kemunculan dia di persada seni...
Tapi ada banyak yang perlu diperbaiki... bermula dengan registration kat luar dewan yang azab and ntahapaapa... and then pemilihan lagu pun boleh diperbaiki... tak perlu nyanyi banyak sangat lagu omputih... sebab audience nya pakcik2, makcik2 and ahli2 Persatuan Ibu Tinggal jer...
Lagi satu nak tegur, Kak Poh Ain tak perlu menceceh terlalu banyak... cerita tentang kisah hidup la, zaman dulu susah x macam penyanyi sekarang la, menyanyi kat funfair kena tipu la... orang datang bayar tiket nak dengar lagu and nak berhibur, bukan nak dengar kita menceceh pasal kisah hidup...
Oleh sebab terlalu banyak menceceh, show yang patut habis pukul 12, habis pukul 1 pagi... tu pun selepas ramai audience yang balik sebab mengantuk... and sudahnya banyak lagu yang popular x dapat dinyanyikan... termasuk Bunga Tanjung, Burung Pungguk, Fatwa Pujangga, Hiburkanlah Hatiku, Pengorbanan dan lain-lain lagi...
And it seems that tak ada floor manager or director yang control the show, bagitau dah lebih masa ke, menceceh panjang sangat ke... banyak kelemahan show nie...

On the way pi show... kena amik feeling dulu...

KB Kak Maria... penyanyi tersohor... Izwan Pilus... bersama KB nya Hairi



Suasana dalam Dewan Perdana Felda sebelum show


First time Kak Maria pi dinner show... dia punya appetizer nasi lemak... tapi sedap skall... x macam Nasik Lemak Antarabanges yang azab tu


Kak Poh Ain tengah menceceh...

8 comments:

Olpicture said...

so kena tukar title lah... "a bunga taik ayam is still a bunga taik ayam", if namanyer Bunga taik ayam, tetap orang ngata...

Wah Kak maria berkawan dengan artist-artist jer! seswai KB ngan Bjork, sebab tu la i tak leh nak pegi event2 ngan kak maria... tak layak lah...

teruk sangat ke show nyer? ni macam takde proper planning punya show... mana floor manager bagai?

hazel said...

Cik Gorgeous...

Tak tau la bunga taik ayam ker bunga tayar ker... bunga lawang pun ok jugak kot...

Idok la Kak Maria nie ramai kawan artis... idok la macam Cik Bjork si molot moncong itteww... Kak Maria berkawan dengan Izwan Pilus sejak kami sama-sama study kat UCLA dulu...

Show tu memang teruk uol... registration nya azab skall... siap boleh tanya "u beli tiket dari siapa?"... kalau orang hadiahkan tiket tu kat kita, kita kena call org tu tanya dia beli tiket dari sapa... boleh gitu?

It seems that Kak Poh Ain yang jadi floor manager... dia yg control konsert tu habis pukul berapa... tu yang sampai pukul 1 pagi baru habis... tu pun dia cakap dia masih segar and boleh nyanyi lagi... sedangkan audience dah mengantuk

a.z.z.a.y.d said...

Nampaknya Kak Poh Ain mmg tak boleh lawan laaa Kak CT Nurhalija...dgrnyer konsert ct nurhalija mendapat review2 yg lazat....

kena laa Kak Poh Ain menerima hakikat dirinya mmg sudah suam2 kuku...dah tak malatops macam dulu..

Tapi..adakah kak maria akan terus setia?

Olpicture said...

mujur i tak pegi... he he he. Kak Poh tu syok sendiri lah... tu yang jadi macam tu...

Yang pasti, i respect Kak Maria kerana kekal berterus-terang, kalau show tu "out"... report nye pun "out" jugak... bukan macam sesetangah tu, kalau program yang dia punya, semuanya meletops dan baik-baik belaka...pastu defensive pulak taknak terima pendapat orang...ops!

Ps: Cik Hazel sesuai jadi wartawan hiburan!

hazel said...

Cik Aina...

Kak Maria akan terus setia mendengar lagu-lagu Kak Poh Ain ittewww... tapi yang pasti Kak Maria x nak la pegi show dia lagi pasnie... banyak menceceh uol... x larat!

hazel said...

Cik Gorgeous...

Kak Maria Tunku Sabrah nie jujur orangnya... kalau ok, akak cakap ok... kalau hensem, akak cakap hensem... and yang paling penting... kalau kimpoh, akak akan cakap kimpoh yer... oopppss!!

p/s: Siapa yang defensive itteww? Molot moncong kah?

Olpicture said...

jadi sekarang ni bila Kak Maria kata I kurus skal tu jujur lah Sukerrrr... (ye lah selama ni Kak Maria sebakul dok kata i kimpoh!) he he he

Ps: tak mau menuding jari kepada sesiapa...

a.z.z.a.y.d said...

wah mak memerlukan pandangan jujur seorang wartawan hiburan utk melihat sama ada mak gem(oks) atau tidak sekarang...yelaa kekadang sesetangah kawan tu x sampai hati nak cakap trus terang kan...haruslah mak mendapatkan pandangan telus kak maria