Tuesday, July 14, 2009

JJCM-MB Ayam Penyet Wong Solah

Uol pun tau yang Pn. Maz Berkonsep Batik macam dah jadi resident artist untuk program JJCM-MB anjuran Kak Maria... so bersempena dengan kejayaan Pn. Maz Berkonsep Batik membeli handphone baru, kami telah meraikannya dengan acara JJCM-MB di Restoran Ayam Penyet Wong Solah yang terletak di Bangah... Mari kita saksikan aksi-aksi menarik Pn. Maz Berkonsep Batik...

Senyum lebar bersama handphone baru... memang sesuai dengan Pn. Maz yang berjawatan TSUB ( Bahagian Hantu Pocong) itteww... hehehe


Wah canggih skall handphone nye... Kak Maria pun x mampu membeli... memang about time la uol menggantikan hp lama uol yang dah macam tukun itteww...


Inilah menu yang dinanti-nantikan oleh kami... ayam penyet... lazat and pedas skall di Malaysia... pedas-pedas pun siap menambah sepinggan lagi nasik... mana kami tak kimpoh? x gitu Pn. Maz?


Menu tambahan yang diorder oleh Pn. Maz Berkonsep Batik... Udang Petai Berlado aka Sambal Tumis Udang & Petai... lazat also... selazat harganya yang berdentum!


Air yang jadi pilihan kami... es buah dan teh ais limau... lazat skall... ada orang tu siap order satu gelas lagi lah... sebab tak tahan pedas katanya... hehehe
Tu ate nape Pn. Maz Berkonsep Batik mulut menguncam ajer? Sah2 sms dengan laki kan tu yang mulut menguncam tu...
Walaupun harga makan kat restoran nie berdentum... tapi rasanya kami nak pegi lagi sebab lazat... hehehe... so ada sapa2 nak join?

18 comments:

Olpicture said...

nak join! nak join! nak join!

hazel said...

Hah merasa la Cik Gorgeous... tapi kalo nak ke situ kena la kuar awal... boleh kah?

UrbAnWiTch said...

nak ikutttttttttttttt

hazel said...

Hah merasa la balik Malaysia...

~Maz + Rin~ (",) said...

uolzz....
mak nguncam coz timing mtg ngan kay ass u tu ngarut...alih2...drag ke waktu asal..huhuhuhu...jelit skal hp mak iteww...tapi ttp xgheti nak guna lagi...azab skal kalau tgh drive nak angkat tpon itew...xgheti uolz...manual nye nipis skal...huhuhu..nnti kita pi lagi naaa..

resident utama JJCM melaporkan dari bilik gerakan Hantu Puchong -

Jaime said...

Hazel, kedai ni kat ampang kan? tak mahal ke? aku penah makan kat situ pada suatu masa nan silam and aku terus insaf, seperti aku makan kat restoran insaf jalan tar.

hazel said...

Pn. Maz Berkonsep Batik...

Kalo tau x masuk meeting Kay Ass You tu pun x per kan... dah la start lambat, boleh postpone pulak tu...

Kalau tak tau pakai handfon baru tu, better uol bagi kat anak uol jer... sure dia reti pakai... uol pakai la hp tukun tu... heheh

Uol kalo kita nak makan lagi kat Wong Solah tu kena pikir 8 kali sebab takut pengsan bila tengok bill dia... hahaha

hazel said...

Cik Jaime...

Restoran Wong Solah yang kitorang makan tu kat Bangi... kat Ampang & Kg Baru pun ada gak... Harganya mahai berdentum uol... terkejut kami seolah2 mendengar guruh di langit jer...

Aku pun pernah makan nasi bariyani kat Restoran Insaf Jalan TAR tu... sedap memang sedap... tapi bila tengok bill... sikit lagi nak kena serangan jantung kat depan kaunter dia...

a.z.z.a.y.d said...

Eh Kak Maria..ayam penyet ni resepi terkini ke kat Msia? Popular skall sbb kat mana2 blog makanan mesti ada ayam penyet ni...mak terliur uols!!!

kalau tak nak pingsan tgk bill convert laa ke USD...mesti hati girang meninggalkan kaunter restaurant ittew...hehehehe....

Olpicture said...

amboi amboi amboi... convert USD gituh! merasa la semua barang kat Mesia ni murah bila dah bagi 3-4!

seri said...

alah uol...kat sini je mahal melampau..kat indon tu bersepah ayam penyet masakan sunda tu..2 0-30, 000 rupiah je satu set, bkn lauk apa sgt...tp i tetap tak heranpun nak makan, sbb dry sgt bg org yang dah biasa berkuah-kuah bagai ni kan..alih2 datang sini, bukan main lagi mahal.xkn sampai 10x ganda uol..

~Maz + Rin~ (",) said...

erk...ttp nak komen..walaupun tepon dan lunch, tgk wayang bagai..
uolzz...mak rasa mcm nak jelit je dlm entry kali ni...hehehehe...kalau mak kurus pasti malatopppp...hehehhehe..baru la TSUB Hantu Pocong namanyer..huhuhu...mau sentap awang d*n itewww...hehehehhehehe...

z.a.i.r.e.e.n said...

sapa2 yg datang spore - sila ke "ayam penyet ria" @ Lucky Plaza opp Takashimaya itu. Meletoppah!!!

I've tried the one in Bangi (kedai apa ntah namanya - Hampeh!) and even the famous one in The Curve -- This one in Lucky Plaza is the BEST!

(terliur terus, mungkin lepas abis rehersal dancing2 bananarama (ops!) ptg ni terus ke lucky plaza jua, dekat je orchard road itu... hu hu...)

hazel said...

Cik Aina Azza...

Idok la resepi terkini di Malaysia ayam penyet tu... tapi uol pun tau la orang Malaysia nie bukan boleh tengok makanan... semuanya nak telan... lepas tu bila gemuk mula la bising... nak diet lah, nak sedut lemak lah, nak buat gastric bypass lah...

Kalo convert ke USD pun tetap berdentum also uol, sebab gaji dibayar dalam RM bukan USD macam uol... hehehe

hazel said...

Cik Gorgeous...

Kalo beli Ray-Ban tukar ke USD boleh kah? harus uol beli 4-5 pasang sebab rasa murah jer kan...

hazel said...

Cik Seri...

Kat Indon haruslah bersepah ayam penyet tu x der sapa nak makan sebab dah jadi makanan ruji diorang... kalo kat Malaysia nie haruslah berebut orang nak mencuba sebab exotic katanya...

Padahal boleh jer buat sendiri kat rumah kan... goreng ayam kampung, pastu ketuk la pakai lesung ke apa, goreng tempe & tauhu, potong timun, buat sambal... jadi la resepi ayam penyet Kak Maria giteww...

hazel said...

Pn Maz Berkonsep Batik...

Uol jelit la dalam entry kali nie... lebih jelit dari BFF uol si mulut moncong itteww...

Tapi mak suka baju batik uol harini... cantik skall berwarna warni... rasa macam nak pinjam jer... tapi kalo mak pakai baju uol tu mesti longgar kan? hehehe

hazel said...

Cik Zaireen...

Wah terliur dengar cerita uol tu... tak tau la macamana specialnya ayam penyet Singapore uol tu... tapi ayam penyet rasa ayam la kan... takkan rasa durian pulak... so mana2 tempat pun lebih kurang sama jer la uol...