Monday, June 8, 2009

From Slumdog to Hollywood Hills

Assalamualaikum uol... terlebih dahulu Kak Maria nak mintak maaf banyak2 sebab dah lama x update blog nie... bagi mereka yang tertanya2 ke mana Kak Maria menghilang, sebenarnya akak mengalami proses pindah rumah yang azab skall ye... bukan lah Kak Maria sedut lemak macam yang sesetengah orang sangka yer...
Betapa seksanya pindah rumah, hanya orang yang pernah pindah rumah jer yang tau yer... so kepada sesiapa yang x der rumah sendiri lagi, pesan Kak Maria, jangan la beli barang banyak2... and sila luangkan masa selama sebulan untuk mengemas rumah anda sebelum berpindah...

Barang yang banyak dan bersepah... makin dikemas makin banyak


Lori pindah... cepat skall diorang nie mengangkut barang dari flat Slumdog Kak Maria tu... x nampak penat pun diorang nie turun naik dari tingkat 4... hebat tenaga diorang nie... tapi tak tau la macamana pulak tenaga diorang di atas ranjang... huhuhu


Sampai jugak peti ais akak yang 8 pintu tu ke rumah baru...


Diorang nie turun kan barang memang la cepat, setakat letak jer kan... yang nak unpack & mengemas tu siapa? Akak jugak...


Macam Hollywood Hills x? Hehehe jangan marah aaa...

12 comments:

zaireen said...

wahh bestnye dah pindah umah baru. eh tapi lain kali kak maria tak yah susah2, engage je packer and mover yg boleh pack and UNPACK sekali masuk wardrobe, dresser etc baju2 dan crystal2 tuh... :)

hazel said...

Cik Zaireen... memang la boleh engage packer & mover tu, tapi harus la kena bayar beribu kan... akak nie bukannya diarahkan berpindah secara rasmi oleh Kerajaan... siapa yang nak tanggung kos pindah tu? Akak jugak... bukan boleh bayar pakai LO...

UrbAnWiTch said...

babe.. selamat membuat asset management..hehehehe

btw, tak payah sushi.. aku nak makan kerabu kerang

huhuhuhuh

rambomadonna said...

kak maria, lepas penat packing tu jangan lupa penatkan diri planning "house warming"

saya amat memahami perasan kak maria sebab dah mengalaminya tahun lepas ... azab....

tapi pastu lepas dah kemas rasa macam mimpi pulak dapat duduk rumah sendiri ...

hazel said...

Cik Me'en... thanx for the wish... kalau setakat kerabu kerang kat Japan pun boleh buat... lagi cantik2 kerang Jepun... merah merah gitteww... hehehe

hazel said...

Cik Jaime... terima kasih sebab memahami perasaan Kak Maria yang kepenatan dan x habis lagi mengemas nie...

Jangan risau bila semua dah settle nanti akan diusahakan House Warming Party tu... maybe akan dibuat in conjunction with Christmas Day... baru lah meriah sikit umah akak dengan pine trees and snowflakes... heheh

acap said...

wah .. kelasss ... biler nak ajak datang umah ... hehehe .. matiler kene carut ngan kak maria .. hehehe ... gambar kenduri tak der ker ? opppssss ...

hazel said...

Peg Khas Berambut Merah... u nak ke datang umah akak? uol balik rumah pun tidak... nantikan kemunculan gambar kenduri kendara ittewww ye...

Olpicture said...

tak ke pegawai khas berambut merah tu jiran sebelah kak maria ker? ha ha ha... patutlah tak dengar khabar berita rupanya sibuk melayan packers tu rupanyer...

nak ucapkan Tahniah la pada Kak Maria... ada rumah sendiri, ada kereta sendiri, senannggg hidup InsyaAllah...

ps: tak sabar nak bertandang ke rumah Kak maria!

hazel said...

Cik Gorgeous... packers tu kepek jer idak la jers pun... so toksah la risau yer... Kak Maria lebih suka kat penjual karpet... oopppss!

Thanx for the wish... ala akak nie baru jer la nak duduk rumah sendiri... uol tu dah 8 tahun ada rumah sendiri... kereta pun dah 4 kali tukar...

Takut pulak nak terima kehadiran pasukan inspektorat MoF nie... tak tau la dapat berapa star rumah Kak maria tu? hehehe

acap said...

abang pakckers ??
abang penjual karpet .. ????

wahhhh ... kelassss ......

hazel said...

Pegawai Khas Berambut Merah... bagaimana pula dengan abang electrician Indon??? Ooppsss!!