Tuesday, June 23, 2009

Lawatan Pasukan Inspektorat MAMPUih

Malam tadi rumah Kak Maria menerima Lawatan Pasukan Inspektorat MAMPUih... ntah apa la yang nak dikomen dan dikritik... ntah berapa bintang pulak yang dapat pun x tau... apa-apa pun kita saksikan lah aksi-aksi pasukan ini hehehe...

Pasukan Inspektorat MAMPUih siap bawak housewarming gift lagi... over tau uol ni. Ntah apa la yang dibeli depa nie!


Wah cantiknya... Walther Glass... akak suka... akan ku cari sudut yang sesuai untuk letak barangan kaca dan kristal... hehehe


Cik Khai dengan aksi nya... terima kasih uol dan Cik Seri kerana belikan kaca yang cantik ittew... akak suka!


Pn. Maz Berkonsep Batik senyum kegirangan... sedap kah air teh o yang akak buat?? Anak dah sihat uol?? Laki sihat x?? Kirim salam naa... ooppss!!


Turkish Delight pemberian Cik Seri yang baru balik berbulan madu di Turkey... Bulan madu kali ke berapa uol?? hehehehe... jangan marah naa...


Ini jer lah yang Kak Maria sempat masak untuk dihidangkan kepada Pasukan Inspektorat MAMPUih... sorry la kalo x sedap... biasa la career woman masak simple2 jer uol... so berapa bintang akak dapat uol??

12 comments:

seri said...

hmm..mak konpius uol..camne & bila masa plak pn. maz berkonsep batik ttiber bleh muncul dalam lawatan inspektorat itteww? tu gambar masa bila plak ek..ih, ih..konpius betoilaa..rasanya 2 orang je yang gigih sesat ke barat mencari mahligai kak maria tu..dah la pegi pun sesat, balik pun sesat.pukul 12 malam baru sampai umah tau..tak pueh ati betul org lain plak yg dapat nama nii..

bab rating bintang tak bintang tu tak yahla kak maria susah ati naaa..bukan takat 5 bintang, sebanyak bintang di langitpun mak bleh bagi uol..

bab deco tu tak yah komen dah lah..seperti yg sumer dah tau..mantop! bab masakan..wlpn simple, mak yg dah bberapa ari tak makan nasi malam (dietla kunun) & tak biasa makan sambal belacan ni pun sampai berpeluh pekena sambal belacan uol..very the kawww..nanti ajar naa..bab layanan pun 1st class.wlpn mata cam dah nak terpejam dgr celoteh mak ni kan..tetaplah tuan umah maintain ayu..dan tak halau we all balik..heheh..

so all in all, mekasih bebanyaklah kak maria ye atas kesudian akk melayangkan jemputan ye..pasni jemputla selalu ye..buat slumber party ke..mesti zasss..

hazel said...

Cik Seri...

Maaflah gambar Pn. Maz Berkonsep Batik tu memang diambil masa lawatan inspektorat yang pertama... semalam yang uol datang tu lawatan kedua... saja je masukkan pic tu sebab nak delete tapi x sampai hati... hehehe

Terima kasih la sebab bagi 5 bintang... harap-harap x kena pool lepas nie... swimming pool boleh la akak buat kat depan umah tu... heheh

Kan best kalo uol datang ramai2 time weekend and leh kita wat slumber party malam2 and bergosip sampai pagi... tido la umah akak... bilik banyak uol...

Hopefully uol x serik nak datang umah akak lagi naa... nanti kalo gaduh dengan laki ke x der tempat nak menumpang, boleh la tumpang tido umah akak... hehehe

a.z.z.a.y.d said...

Wah Kak Maria, dah lama mak x visit blog uols..tup tup dah findah rumah sendiri..

..mantop your new abode.i like!..

Mak ni laa x tau bila nak beli rumah sendiri...anak dah makin ramai ouls..maybe balik dari You-Ass nanti baru nak survey balik misi mencari rumah yg terbengkalai...

~Maz + Rin~ (",) said...

kak maria...

delete la gmbr akak iteww..very the kimpohhh skal...

mak lak rasa terkejut dan risau...spare tyre very the menonjol skal...ouwchhhhhh...

mak ok..anak mak baru nak ok..laki mak sentiasa ok...mak very the bengang ngan bos mak..very the areb serr.. ishkkk...nnti mak story morry...busuk skal...nyampahhh..tapi xper..mana2 bos pun akan ttp mcm iteww..

skali lagi..mak takut skal tgk gaya mak dlm gmbr itewww....risauuuu...mak kena wat sesuwatuh uol...

btw..wat cik seri siantan...cik khai presiden persatuan permanis..?? jmpt2 la nnti dtg umah mek..mek wat mkn2 ala2 simple decoder lak nnti naaa...

hazel said...

Cik Aina...

Wah orang You-Ass nie sibuk sangat sampai x der masa nak jenguk blog akak...

Apa kata uol beli la apartment kat Manhattan ke... boleh gak akak tumpang umah uol whenever akak pegi sana... very the Sex and The City gitteww...

Kalau uol nak cari rumah kat Malaysia, merasa uol beli rumah semi-D kat belakang umah akak nie... ada yang kosong lagi... sesuai dengan uol yang anak ramai... akak pun ingat nak beli haritu, tapi mengenangkan akak nie Andalusia so x sesuai la bilik banyak2 kan... tak mahal uol... RM 400K jer...

hazel said...

Pn. Maz Berkonsep Batik...

Biar la gambar uol tu... kan cantik berbaju merah... kaler favourite uol... hehehe...

Biar la uol kimpoh & buruk, janji bahagia... ada laki yang sayang kat uol... daripada kita cantik, body solid dan menawan macam akak nie... tapi x bahagia jugak... andalusia lagi...

X sabar nak makan2 kat foam party umah uol... merasa uol tempah cupcakes tau... ataupun kita buat acara pot-luck... mesti best!

a.z.z.a.y.d said...

wah wah wah kak Maria...Manhattan katenyer?..how i wish..tp biasalah laki mak bukan golongan bangsawan nox, jadinya xdelaa kami mampu nak beli rumah kat Manhattan tu...ikut kan hati nak jugak mak berjiran dgn Carrie Bradshaw and laki dia Mr Big tu..tapi apakan daya..

Tapi macam menarik pulak lokasi rumah Kak Maria tu...kat mana ek?..boleh laa mak survey2 from You-Ass nie nanti....

Lupa nak cakap... ayam goreng (bercili ke?) Kak Maria tu nampak yummy sgt..kelass skill masakan uols!

hazel said...

Cik Aina...

Tu la kan best kalau dapat berjiran dengan Mr. Big... tapi x dapat Mr. Big dapat Mr. B yang lain pun x pe... B = Burit... hehehe

Akak duduk kat Kota Warisan uol... jalan nak pi KLIA tu... hah sepuluh minit jer dari KLIA... senang la nak amik uol dari You-Ass-Hole nanti...

Ayam goreng tu Kak Maria tumbuk rempahnya bubuh cili padi sikit, baru ada kick... kat You-Ass pun boleh buat uol... all you need is a beautiful plate... hehehe

~Maz + Rin~ (",) said...

kak maria...

over sgt statement itew..!!
Gemuk..?? Buruk?? hehehhee.
hehehe...mek paham uol..malu nak puji mek dpn org ramai yg bc blog uol ni kan..?? xpe nok..mek phm dan xkecik ati naa...

jgn lupe jnji esok naa..
heret ku ke neraka wokay..?? hehehehhe

hazel said...

Pn Maz...

Orait esok jadi naa... memang nak kena heret masuk neraka pun kan sebab x sembah Juma... hehehe

singabeng said...

Kak Maria,

Berjiran la kite nanti. Rumah Anis no99. siap bulan 9 ni kot.

hazel said...

Cik Anis...

Wah bagaimana uol boleh dapat nombor rumah yang cantik? Akak nak no 69 (favourite position akak) tapi x dapat sebab orang dah amik... maybe favourite position orang tu gak... hehehe