Tuesday, June 16, 2009

Ketentuan

Mungkin telah menjadi KETENTUAN bagi Kak Maria untuk tidak berjaya dalam permohonan membuat masters degree tahun nie... dan tahun2 yang mendatang mungkin tak berjaya also kalau prosedur dan kriteria pemilihan masih lagi tidak telus dan pilih bulu... Memang sakit hati Kak Maria sebab gagal tapi x lah teruk sangat sakit hati sebab Pn. Maz Berkonsep Batik pun x dapat also... hahaha... uol sama-sama la kita mohon transfer ke JPA lepas tu baru kita mintak HLP tahun depan naa...
Selalunya kalau sakit hati, Kak Maria akan buat retail therapy besar-besaran. Tapi mengenangkan keadaan pun agak sangkak bulan ni, maka Kak Maria shopping kecil-kecilan dahulu... kita mulakan dengan membeli album Kak Melah yang menjadi pujaan hati Kak Maria sejak kecil lagi... album 'Ketentuan' begitu sesuai dengan tema emosi Kak Maria this time... keluar juga album baru Kak Melah nie walaupun berbulan menunggunya...
Tak macam sorang artis tu 8 tahun menunggu album tapi x keluar jugak... daripada beranak 2 sampai ni mengandung balik tak jugak muncul album yang ditunggu2... meluat nya... cakap jer la dah x ada komposer nak bagi lagu, perlukah nak berselindung bagi alasan yang bukan2... over sangat!


Dan satu lagi Kak Maria terjumpe kompilasi The Best of Britney Spears nie kat Speedy Video... 3 cd cuma RM 29.90 jer... so satu cd x sampai RM 10... akak minat also Britney nie... especially sebelum dia meroyan dulu... lazat-lazat lagu dia... especially lagu "Not A Girl, Not Yet A Woman"... adakah lagu tu sesuai untuk Kak Maria?... hehehe

12 comments:

Olpicture said...

Kak Maria! nak pinjam CD Ketentuan tu! boleh tak? dah lama dah tanya kak maria tapi tak jawab2, CD tu sekarang baru kuar rupanya. Ada lagu lain ke yang best dalam tu?

rambomadonna said...

Kak Maria, sabar yer. Maybe rezeki bukan tahun nie. I always believe when we don't get sesuatu tu sedangkan we deserved it adalah sebab2 tuh ...

gambit said...

Kak Maria, jangan sedeh. kitorang pun tak dapat jugak... Wakakakaka

hazel said...

Cik Gorgeous... akak pun baru je beli cd tu uol... x habis dengar lagi... alah beli jer la cd tu uol... dah gaji 48 nie x kan la terkesan dengan harga cd $25, bukannya jam Armani... Apa salahnya membeli kalau dah suka... kan?

hazel said...

Cik Jaime... terima kasih atas kata-kata perangsang uol tu... maybe ada hikmah nya I duduk kat Bahagian N(Nonok) nie... boss pun baik... hensem plak tu. hehehe

hazel said...

Cik Gambit... akak tak tau uol mintak also... takziah la sebab x dapat... tak per la uol... sama-sama la kita menopause kat ofis... akak kat Kote Dan Nonok... uol kat Masturbate On Time... heheh

seri said...

kak maria, mek tumpang simpati lah ye..tapi dun wori, uol masih muda dan mantop..bleh cuba lagi dan lagi dan lagi naa..hehehe..lainlah mak ni kan..dah nak menopause.kalau tahun depan tak dapat jugek, mmglah sampai bila tak merasa nak membebankan balik kepala otak ni dengan studi & exam apo bala lagi..unless korek duit sendirilah.

hazel said...

Cik Seri... tak per la uol kalau x dapat HLPah... sama-sama la kita naik JUSA dengan degree saja... heheh... macam boss Pn. Maz Berkonsep Batik yang tua tapi vogue tu...

Olpicture said...

i penah berangan buat lagu Ketentuan ni... ala lari lari di sekeliling bandar pakai Wedding dress...

hazel said...

Cik Gorgeous... ada x imej Hantu Kelantan dalam video clip uol tu?

Azzhar9009 said...

lazatkan lagu kak melah title "bersimpuh dipintu hati"..

hem download full album jek u all
lazat... heheh

hazel said...

Lazat uol... tapi album nie moden sangat la... akak suka konsep 80-an...