Monday, June 8, 2009

Langsir-langsir Cinta...

Ramai yang bertanya design langsir Kak Maria selepas membaca entry "Langsir-langsir Malaysia" sebelum nie... well design yang akak pilih biasa2 jer... yer la dah namanya pun membeli kat Nilai... bukannya kat Macy or SSF Curtain... X gitu Pn. Maz Berkonsep Batik?


Tapi yang penting dalam membeli kelengkapan rumah ni... tengok budget dan citarasa SENDIRI tau... bukan budget dan citarasa orang lain... kalo nak yang cantik sebab nak puaskan mata tetamu yang datang, RM 16,000 pun x cukup untuk buat langsir satu rumah... siapa tu uol?


Tapi selepas berhempas pulas dan berpening kepala dengan urusan masuk rumah baru nie... akak teringin sangat nak quote kata-kata sorang kawan akak yang namanya baru jer naik untuk dapat AKC...


"Alhamdulillah... Syukur ke Hadrat Illahi"... hehehe


"Alhamdulillah... Syukur ke Hadrat Illahi"... jangan cindai tau
"Alhamdulillah... Syukur ke Hadrat Illahi"... jangan cindai tau Tuhan marah
"Alhamdulillah... Syukur ke Hadrat Illahi" jangan cindai kang kantoi susah...

"Alhamdulillah... Syukur ke Hadrat Illahi" apa salahnya beritahu cerita yang sebenar

"Alhamdulillah... Syukur ke Hadrat Illahi" bukan kawan-kawan nak kutuk pun kalo kita beli rumah sendiri... jangan marah naa...

6 comments:

Olpicture said...

ni mesti ada sesuatu dia sebalik "alhamdulillah.... syukur ke hadrat illahi"... siapa yang cindai tu Kak Maria? dan apa yang dicindaikan nya itu?

acap said...

wah .. banyaknya qoute "Alhamdulillah ... syukur ke hadrat Ilahi ..." ada yang mencindai ker ? suka tgk langsir kak maria .. hidup suasana ... langsir hem jer macam datin WanAbe jer gitewww ...

hazel said...

Cik Gorgeous... biasa la sesetengah adik2 nie memang suka nak mencindai... dari zaman belajar sampai la dah bekerja and nak berpencen pun tetap cindai also... kadang2 x paham apa motifnya...

hazel said...

Pegawai Khas Berambut Merah... terima kasih di atas pujian terhadap langsir Kak Maria yang murah itteww...

Bagaimana pula ada someone from JPA mengatakan langsir itu x cantik? walaupun ramai yang memuji... sapa yang x ada taste sebenarnya?

Langsir rumah uol cantik also tapi akak paling suka leather sofa kat rumah uol tu... ala-ala S&M gitteww... kinky sangat... hehehe

riri said...

well,semua cantik la Kak Maria....berbaloi la I dtg rumah u the other day.....

hazel said...

Cik Riri... terima kasih la atas pujian... nanti datang lagi tau umah akak... bawak sekali KB2 uol second class itteww...