Thursday, February 12, 2009

TerNODA

Well it's been ages since I baca novel... or buku cerita... or cerpen... tak tau la bila dah tua-tua nie makin malas pulak nak membaca... tapi ada hati nak sambung belajar... camner tu? Tapi ada member yang sorang ni bagi suggestion kat I untuk cari and baca this novel "NODA" by Richie Rachman... katanya novel nie sesuai sangat dengan I... so gigih la Kak Maria nie mencari tak jumpe-jumpe... namun akhirnya jumpe gak yer saudara... kat mana lagi, kalau bukan kat KinoKakKuni, KLFiFi...

Mak aii tebalnye novel dia... ada 564 pages... I am not a verocious reader macam Pn. Maz Berkonsep Batik, or Cik Gorgeous... so tak tau la bila boleh habis baca novel nie... maybe kena buat retreat... pegi pulau ke pantai ke... baru leh habis baca buku nie...


Tak lupa jugak mencari Entertainment Weekly... sebab ada 39 pages of pre-Oscar coverage... memang I mengumpul EW pre-Oscar issue sejak beberapa tahun lepas...


6 comments:

Nan said...

Suggestion.. you can make new coloum now for book review. Amacam ? so peminat2 nie tak lah payah baca buku tu lagi. tak ghitu kak maria?

hazel said...

Nan... column book review macam Oprah Book Club ke? kalo hem nie rajin skall membaca x per la... masalahnya nak habiskan satu buku pun makan tahun...

Olpicture said...

haiyooo... tak beli la EW lagi.. i pun cuba kumpul, but not every year dapat that issue... ada issue on prediction or post Oscar...

hazel said...

Cik Gorgeous... tahun nie punya Oscar penuh dengan teka-teki especially for categories: Best Actress, Best Actor and Best Supporting Actress... kategori Best Picture, Best Director and Best Supporting Actor memang dah tau sapa yg menang...

Olpicture said...

suddenly BAFTA has become a precursor pulak for Oscar... berdebar-debar!

hazel said...

merasa amik cuti sempena oscar... mek nak breakfast with the star kat rumah... mek la star nya... hehehe