Wednesday, February 4, 2009

KUALAH - Kari Ayam

Hmmm Kak Maria nak masak apa yer utk episod KUALAH harini... well let's see what we've got?

We've got kangkung with belacan...


Ada ayam, serbuk kari, bawang merah, bawang putih, lada, kunyit and susu cair (this time around x nak pakai santan... nak try pakai susu cair plak)


Voila!!! hasilnya... kangkung goreng belacan...


And kari ayam... dapat pujian from my brother sebab sedap... next time leh la pakai susu cair lagi...


Sambal belacan pun x ketinggalan yer... So apa lagi... jemput la makan uol... Kak Maria dah kebuluran nie...

12 comments:

Olpicture said...

ni rancangan Kualah bila ni? tapi memang kelesss... ala-ala bahan bahanyer... pastu terus kuar dari bawah meja hidangan yang dah siap!

gambit said...

Delicious... se'delicious Red Delicious.

~ayoi~ said...

Kak Maria: Saya mmg peminat setia rancangan JJMB dan Kualah ni. Rancangan Kualah kali ni mmg feveret saya sebab ada kari ayam. I loikeee

hazel said...

Cik Gorgeous... ni KUALAH episod baru tau... cuma pic tu yg lama sket sebab banyak entry yg bersusun menunggu slot untuk bersiaran...

Cik Stien... thanx atas pujian anda... bila kah uol nak masuk jadi artis undangan dalam JJCM-MB?

Cik Ayoi... I didn't know u like kari ayam... kalo I tau mesti dari dulu lagi I dah masakkan untuk u...

~ayoi~ said...

Boleh saya sing up jadi artis jemputan JJMB dgn Kualah tak? Tak jadi guest artist, jadi crew pun jadi la...

hazel said...

Cik Ayoi... boleh jer kalo u nak jadi my crew... memang selalu nya crew yang makan lebih banyak daripada host... hehehe

cutecarry said...

cantek,voluptous dan pandai masak kari.
bertuah sapa dapat cik hazel aka tunku sabrah

hazel said...

Cik Bjork... uol lagi cantik... putih gebu... ada cheekbone... lagi beruntung cina yang dapat uol... hahaha

cutecarry said...

wah wah wah.. spiritnya..
masak kari dulu u ols. no santan and less oil for me please.. wah gitu

hazel said...

Cik Bjork... u are so skinny... u need some fat... kurus sangat pun x sedap peluk la uol... tulang jer

cutecarry said...

like oily curry- nice to see but muak to eat.

same like me - nice to see but not too hold.

wah gitu, statement berangan ku...

Nan said...

Kak Maria Sepatutnya kena tunjuk how to cook that kari ayam dan kangkung baru peminat boleh mencubanya.

Ini tidak terus siap... mcm mana tu? Please show it to ur fans ok?