Saturday, February 14, 2009

JJCM-MB Waroeng Penyet

Hye uol... kali nie Kak Maria nak bawak uol makan di Restoran Waroeng Penyet, The Curve... seperti yang uol tau, ayam penyet nie berasal dari Indonesia... so restoran nie pun berasal dari sana juga... the last time Kak Maria makan ayam penyet adalah semasa trip ke Kuching beberapa bulan lepas... so I bet Cik Mimie mesti dah cuba restoran nie kan?

Pintu masuk restoran...


Menu di restoran nie... nasib baik la x terlalu banyak... senang nak memilih


Kak Maria ke restoran nie bersama adik... so kami pesan es cendol... dan yang kanan warna pink tu namanya... "soda gembira"... hahaha lucu kan? lepas minum terus gembira macam lepas sex


Yang nie pilihan adik Kak Maria... ayam penyet... sedap nye...


Yang nie pulak pilihan Kak Maria... ayam panggang... memang ler menjilat jari...
Untuk makluman uol yer... restoran nie memang menderu2 orang yg datang makan, sampaikan ramai yg terpaksa beratur to be seated... tapi rasanya memang sedap... i memang recommend la kat uol untuk try...

14 comments:

Olpicture said...

this waroeng penyet is overated kerana sebenarnyer banyak lagi Ayam penyet yang lagi sedap dari this one... cuma this one kerana franchise yang ada logo chantik2 dan tempat duduk yang chantik2 dan letaknyer di THE CURVE... i penah nampak Dafi AF makan kat situ haritu...

ogy said...

lepas minum terus gembira macam lepas sex ha ha lucu uols lucu kih kih kih gelak guling2

Nan said...

perlu ke samakan ngn sex kak maria? Nanti blog ni jadi perhatian plak. Ha.. Seronok 2 umum la kak maria. Bak kata kak riri universal

Nan said...

lagu apa yg kedengaran kt page kt maria ni. Jelas lagunye walaupun i buka gune phone 5800 ni tpi sedap.

Olpicture said...

love this song "Chazing Pavement" by Adele... youre rite, sedap dan liriknyer bermakna juga... that's what i keep been doing... "chasing pavement"...

cutecarry said...

which part of curve? nampak macam pernah tengok but I can't remember where.

hazel said...

Cik Gorgeous... ayam dia sedap... tapi nasik dia sikit la... rasa nak menambah 2 pinggan... nasib baik masa i makan Dafi AF x der sekali... kalo x harus la i x lalu nak makan... hehehe

Pn. Pengarah... kalo lepas sex pun x gembira jugak, nampaknya kena buat lagi la... hehehe

Cik Nan... i x pernah rasa seronok... yang i tau u tu tiap2 hari seronok... x payah minum 'soda gembira' pun u dah seronok... tahniah la bahagia...

hazel said...

Cik Nan... lagu yang tengah berkumandang dalam blog Kak Maria nie ialah lagu "chasing pavements" nyanyian Adele Kimpoh... sedap skall lagu nie... menang best vocal & best new artist Grammy lagi... grand gok Kak Adele Kimpoh...

Cik Gorgeous... jangan la sedih... I pun "chasing pavements" gak... lagi sedih bila baca kisah di sebalik lagu nie... Adele Kimpoh dikecewakan BF dia, terus dia menangis and lari keluar pub...and then baru dia sedar dia just "chasing pavement"... so dia balik terus tulis lagu... and lagu tu meletopz!! grand skall Kak Adele Kimpoh

Cik Bjork... Ayam Penyet nie kat tempat makan2 The Curve tu la dekat ngan jambatan nak ke Ikano tu...

cutecarry said...

dah rasa ayam ni kat Sarawak and it is like wow.. I love it... this ayam penyet adalah makanan jawa kan cik hazel?

I think I'll be having my ayam penyet kat Curve sebagai 'cheat meal' weekend nanti.

Cik hazel, boleh orgasm bagai ke dengan soda gembira? I tot u sexless..

hazel said...

Cik Bjork... talk to the HAND baby... hehehe

cutecarry said...

kah kah kah kah..
got what u mean!...
It took me like 20 seconds but finally I got it!

Olpicture said...

cutecarry: what happened to your .com?

hazel said...

Cik Bjork... nasib baik uol paham... kalo x paham gak x tau laa...

cutecarry said...

olpicture -
my domain still ok.. you just click to cutecarry.com.
But I still update my wordpress.. some of my readers still visiting wordpress. I tak update lama pun orang beribu masuk blog.. ha ha.. kekwat tak statement dari diva hansuang ni? - pinjam dari Azwan ali

Hazel-
it tooks me a while to understand... ha ha ha