Friday, November 7, 2008

Trip to KCH (Part 3)

Tak habis lagi citer trip ke KCH? Huhuhu... masa last day kat KCH tu... my fren ramai2 pegi ke Serikin... sebab flight diorang awal... so kena la bangun pagi seawal rasa utk ke tempat tu... I pulak malas nak ngikut sebab flight I petang... and I duk membayangkan tempat tu macam Tebedu yang I dah pegi last year... memang la ada menjual barang2 dari Indonesia... tapi malas pulak nak bangun awal pukul 6 pagi sebab bas bertolak pukul 7 dari hotel... better la I tido dan menghabiskan masa berharga di atas katil hotel yang enak tu... huhuhu

Bila dah siang sikit... I decided to go jalan2 kat kedai2 di sekitar hotel saja coz my father kirim belikan baju batik Jawa la pulak... jenuh jugak la nak mencari nyer... dari satu kedai ke satu kedai... until I stopped at this shop... at last berjaya jugak dapat apa yang dicari...

Nice decor... very the Sarawak gitu...

Macam-macam kraftangan ada dijual...

Hah inilah yang dicari2... tapi malangnya yang cantik2 biasa la kan x der saiz untuk my father... benci laa...


And then bila tengok atas... terpandang plak kain bahan yang cantik2 skall di Malaysia... boleh dibuat baju for men or kain for women... Hurmm... start la terkenang2... and menggamit2... hehehe
Angkat-letak, angkat-letak... akhirnya angkat 4 pasang... Ambik!!!!... hehehe... It's so me when it comes to shopping... the philosophy that I use this time is: "Never regret buying something that you think looks nice... If it's not for you... maybe you can give it to someone else as a gift"

5 comments:

anaidrun said...

hazel lawa skall kain2 itu.bagi padaku..heheh...jual padaku seketui.

hazel said...

Di... ko lambat la... 2 dah bagi kat parents aku... satu aku dah buat baju... satu lagi aku dah bagi kat CC aku sebab dia dapat tukar...

Ala kalo ko nak, pegi jer KCH tu... balik hari pun boleh uol... macam la x biasa buat... hehe

Olpicture said...

i ni memang teringin nak pegi kuching... nanti suggest a must visit palce kat kuching tu yea! cantik kain nyer...

hazel said...

Olpicture... murah jer naik Air Asia kalo nak melancong ke KCH... you mesti visit Kedai Kek Lapis Dayang Salhah... and Pasar Satok (bagi peminat ikan terubok)...

"The single" said...

hazel, nape tak call aku masa kau datang kuching hari tu???

olpicture, datang Kuching cepat! sebelum aku kena post balik ke Malaya!