Wednesday, November 19, 2008

Trip to LGK (Part 4) - Gunung Mechaincheng

My brother and I went to Gunung Mechaincheng (or Gunung Mat Chincang as it's originally known, in Langkawah)... Inilah kali pertama I pergi tempat tu... but my brother dah naik berpuluh2 kali... orang kata the cable car ride is much more chilling compared to cable car in Genting Highlands... (and I admit it... quite scary)... so let's enjoy some breathtaking views from the bottom to the top of the hill...

Kat kaunter tiket... syukur sebab x ramai yg beratur... nasib baik bukan cuti sekolah... kalo tidak tak tau lah...

The view at the bottom of the hill... well not bad at all... hehehe

From inside the cable car... boleh nampak the marina

The Hanging Bridge... tapi tak leh naik... tutup sebab maintenance katanya... tapi x nampak pun orang buat kerja2 maintenance... menipu sangat!

The view from the top... just one word... breathtaking! So how about you guys?? Have you all been there before??

8 comments:

~Maz + Rin~ (",) said...

ishkk..bestnyer...tmpt yg tutup la depa wat citer indiustan kan..ala..citer shah rukh khan tu..apo tah namanyer...DON..hehehe..lazat kalau dpt pi sana...ishkk..naik cable car..?? aku yg duk ulang alik ke genting zmn dolu2 pun xberani..hebat uol ni..amazing race sgt!!!

hazel said...

Maz+Rin=Nuyin... terkilan rasanya x dapat pi jambatan yg tutup tu... Maintenance apa ntah aku tengok x der orang wat kerja apa2 pun... Anyway kat atas gunung tu la mek jumpe dengan Azizah Mahzan... very the sexy skall... dapat tangkap gambar lagi... ada kat dalam facebook...

"The single" said...

hazel, yang pakai baju hijau, bawak backpack tu your brother ke?? pandai u ambik gambar :)

aku tak sabar nak jumpa kau! boleh tak kau extend sampai sunday .. since aku tak lama kat kch nih, kita p bako nak tak. aku tak penah p sana .. takdak geng.

hazel said...

Mimi... that can be arranged... anyway camner nak kontek ko? susah la bermesej2 kat dalam ni jer...

"The single" said...

hazel, my hp 0192109787. call tau! aku really looking fwd a fren ... aku tgh down sgt nih...

Olpicture said...

amboi... reveal no. private bagai... tak takut ke stalker yang pecah rumah kau tu dapat contact kau lak...

desperate sangattt....

"The single" said...

kan aku dah kena pos balik dah... so, no more fear ... :)

hazel said...

Olpicture and Mimi... Jangan gaduh2 dalam blog I... u two really got to get organized...