Wednesday, November 12, 2008

Trip to LGK (Part 1)

Well pack your bags girls... coz you're going to Langkawah!! Nama I naik lagi untuk Kursus Belanjawan pulak... kali ni yang best nye kursus di buat di Langkawah... Just like KCH, LGK juga merupakan sebuah bandar yang sunyi ye... walaupun ramai skall pelancong... I mean it's hard to get laid there... hehehe... so I decided to bring along my little brother since dia pun tengah study week... daripada melanguk jer baik ikut berjalan2... sambil tu boleh la i mintak tolong bawak barang2... sebab I bakal shopping sakan... hehehe... so here are a few pics in this 1st part...

Survey set pinggan mangkuk Corelle kat kedai Hj Ismail Group (HIG)


Berkenan la pulak dengan satu set colour hijau nie... my favourite colour laa...


Survey lagi kat kedai HIG cawangan lain pulak


Yang nie 10-pc set mangkuk lauk... tapi harganya ya ampun! kat Langkawah pun mahal also... apatah lagi kat Malaysia!


Hurmm set Vision pun ada... nak beli tak ek? angkat-letak, angkat-letak... ingat nak beli gak tapi mengenangkan anak I akan naik darjah satu tahun depan banyak nak pakai duit... so x payah la beli set Corelle tu... lagi pun I dah beli set Luminarc kat Pengkalan Kubur haritu... kita fokus beli benda lain la plak kat Langkawah nie... nantikan entry Part 2 plak!

7 comments:

Olpicture said...

tunggu angkat tak letak2 pinggan mangkuk bila siap rumah baru la kannn... banyak nak menghidang tetamu tu nanti. green is such a difficult colour...

hazel said...

Olpicture... dah beli dah satu set Luminarc kat Pangkalan Kubur tahun lepas... tak pakai lagi... kena start membeli sikit-sikit uol... kalo semua nak tunggu rumah siap... pengsan la!

Olpicture said...

wahh gtwwww... i teringin sangat nak set teapot... yang standard kaler putih jer kat IKEA...sigh!

hazel said...

Olpicture... I pun teringin nak pakai ipod classic 120 gig... boleh tengok cerita blue di mana2 sahaja... huhuhu

"The single" said...

mmmm... pompuan sgt u all berdua nih, berbicara tentang pinggan mangkuk ...

hazel said...

"the single"... I memang pompuan... that's why I berbicara tentang pinggan mangkuk... and men... and sex... and pregnancy... and children... and menopaus... how about you?

"The single" said...

hazel, sama la kita, but, i no like pinggan mangkuk ... me love men sex too ... he he..