Tuesday, October 28, 2008

Shoppang! - Trip to KCH (Part 3)

Hurmmm bila dah outstation nie memang x sah kalo x shopping... since Crowne Plaza nie attach dengan Parkson... so apa lagi... hehehe... dan yang lazat nyer shopping kat Kuching nie ialah...


1. Makhluk Tuhan yang shopping kat Kuching x ramai macam kat KL
2. Kalau ada design yang kita berkenan tu senang jer dapat saiz... (sebab x ramai yang membeli kat Kuching ni... kalo kat KL harus la dah x ada saiz sebab ramai skall makhluk yang membeli... so yang tinggal saiz XS atau XXXL saja... benci!!)


3. Kalau ada free gift tu (macam sampul Deepavali ke apa) senang2 jer leh mintak sebanyak rasa... (kalo kat KL harus la dah habis... atau pun limited to 2 packets per customer... nyampah!)

So untuk acara kali ini... I berkenan dengan sepasang kasut Valentino Rudy Khairuddin nie... x pernah jumpe pun design ni kat KL... atau pun dia memang specially made utk Sarawakian ajer... and yang terharunya ada plak size i... so apa lagi... angkat-letak, angkat-letak, angkat la!!! hehehe... konsep 5S yang diamalkan ialah "beli x jadi miskin, x beli pun x kaya jugak... so beli je lah"





p/s: Dapat banyak skall sampul Deepavali percuma... 20 paket... ambik!!!!!! I x pernah tahu people give duit raya time Deepavali... heheh... so alamatnya tahun depan x payah cari sampul raya... bagi jer duit raya dalam sampul Deepavali nie... nasib la sapa yang dapat kan... hahaha

5 comments:

Olpicture said...

hah dah part 3, i part 2 pun tak sempat tengok lagi...

you pakai baju saiz apa sekarang?

hazel said...

Olpicture... tu la u bz sangat menganalisa cukai... sampai x sempat nak tgk blog i...

I wish I could wear size 0... tapi lupakan saja lah... I wear 'L' now... why did you ask?

Olpicture said...

sajer nak tau... sebab i pakai M skang and for certain brand- like GAP, definitly S...Ops!

muat lagi tak baju Orange Charlize itu?

hazel said...

Olpicture... Charlize's orange Oscar gown masih muat lagi... cuma need some alteration kat bahagian pinggang jer... hehee

"The single" said...

hazel, u keje apa? let me guess, GRO ka??? he he