Sunday, October 12, 2008

Bangkok Love Story





I'm back (with a bang!... a gang bang!)... setelah ramai yang bertanya... dan selepas hampir bersawang blog nie dengan ketiadaan entry baru. Selepas balik dari Hari Raya... nampaknya masing2 buat entry pasal raya... bosannya... ibarat kata my new BFF... "so predictable"... siapakah yg buat statement itteww??? Biarlah rahsia...


Malas la nak cerita pasal raya ni... sebab memang dari dulu lagi I bukan celebrate sangat hari raya nie... ala kadar jer... x der la macam sesetengah orang yg beria2 kalo nak raya tu, satu SOGO nak diborongnya... pastu nak beli baju melayu yang pelik skall fesyen nye sebab nak buat acara kemunculan di masjid time sembahyang raya... x kuasa aku... kalo I sembahyang di Manhattan maybe I akan buat camtu... tapi sebab I beraya di kampung x per la terima kasih saja... orang kampung I x heran pun kalo I pakai baju ciptaan Jovian Mandigigi sekali pun... berangan la kita sorang2... kampung orang lain I tak tau la kan... huhuhu...


Harini I nak buat entry pasal this movie yang I dah lama mencari DVD nyer di muka bumi tapi x dapat2... tapi akhirnya... berjaya juga... Di sini I nak ucapkan terima kasih kepada my friend yang cantik bak supermodel, BJORK... di atas bantuannya... berjaya juga I tengok citer nie... Thanx dear... lepas nie I datang pinjam DVD lagi kay...


Well secara overall citer nie menarik... cuma plot nyer x diolah dengan telliti and sometimes ada part yang x diceritakan dengan sempurna... walau apa pun ada banyak explicit scenes... and citer nyer memang daring... maybe one of the most daring Thai movies ever... Cuma I rasa sedih kenapa kalo citer2 yang “macam nie” mesti berakhir dengan tragedi (macam Brokeback Mountain tu)... x pernah nyer nak berakhir dengan kebahagiaan ke akhir hayat... dah la in real life diorang nie x happy... dalam movie pun diportray kan x happy also... kalo macam tu x payah la buat movie... baik tengok diri sendiri dalam cermin jer...


Eh apa la aku merepek nie... anyway I bagi 3.5 bintang for this movie... so kepada sapa2 yang berminat dengan cerita2 genre sebegini... merasa la cari... boleh la berangan sekejap untuk hidup bahagia dengan pelakon2 Thai yang sememangnya gorgeous... sebab kalo in real life lupakan sajalah uol sebab x kan bersatu di bumi yang nyata...



5 comments:

Olpicture said...

pinjam boleh... you pegi Bangkok dulu2 tu dapat tak yang macam dalam poster tu?

~ayoi~ said...

Baru ptg ni tgk citer Bodyguard 1&2 version Siam. Lawak gila ok. Tak sangka lak citer Siam ada lawak mcm tu.

Olpicture said...

the last citer siam i tengok is Nang Nak... or was it citer pasal kumpulan VolleyBall...

hazel said...

Olpicture... cd tu kawan i dah amik balik la... ramai yg nak meminjam katanya... FYI muka yang macam dalam poster tu bersepah-sepah kat Bangkok nun... Anyway kalo nak yg macam dalam poster tu... x payah pegi sampai ke Bangkok... kat Kota Bharu pun leh dapat... yang penting kena berani... dok gitu?

Ayoi... cerita apakah yang ko tengok tu? kat Malaysia pun x dapat... camner kat Amerika leh ada? pirate ke uol? hehehe

~ayoi~ said...

Citer siam tu sewa kat Blockbuster. Tajuk citer dia Bodyguard (1 and 2). Best gila lawak citer dia tu. Mamat yg berlakon Ong Bak tu berlakon. Mmg lain la dia, dari citer action berlakon citer lawak. Gelak mcm nak runtuh rumah