Monday, October 27, 2008

Trip to KCH (Part 2)

Lepas je check-in, kitorang pun terus menuju ke the ever famous... Kedai Kek Lapis Dayang Salhah... sapa-sapa yang biasa datang ke Kuching tentu tahu kedai kek nie... kat Petrajaya... kalo ikut jalan darat jauh skall... tapi kalo naik sampan dekat jer sebab seberang sungai saja...


Aduh ramainya orang!!



Kat dalam kedai dihidangkan sampel kek lapis... meras gok!!!



Tu dia kek!!!

I nie kalo x memborong memang la x sah kan???

Yang bagusnya kedai Dayang Salhah nie dia boleh pack kan masuk kotak supaya senang kita campak kat dalam kargo kapal terbang nanti... lagipun customer dia kebanyakannya orang KL so diorang dah faham dengan kehendak pelanggan nie...

3 comments:

Olpicture said...

i suka kek lapis yang chocolate tue... sedapnyer! my fren kasi a few keping i nak makan habiskan terus pun tak sanggup...sebab sayang...

hazel said...

Olpicture... kalo u nak I ada lagi sebatang yang belum potong... singgah la rumah kalo nak...

"The single" said...

olpicture, kek tu namanya "lapis india" ... nama nya kureng la, but, rasanya, WORLD class kan?? that's my favourite :)

hazel, ada byk tpt jual kek lapis kat kch ... ada orang suka dyg salhah, ada orang tak ... ikut tekak masing2 laa ... but, i always buy at dyg salhah..