Tuesday, October 14, 2008

Mamma Mia!

Masa bulan puasa haritu, me and a couple of friends pi tengok movie Mamma Mia! kat MBO, Galaxy Ampang... Lazat nyer tengok Meryl Streep menari-nari sambil menyanyi... I memang peminat nombor satu Meryl Streep... banyak citer dia yang I dah tengok... some of the most memorable performances are in Marvin’s Room, Postcards from The Edge, Devil Wears Prada, Death Becomes Her and my personal favourite... The Bridges of Madison County....

Bila dah tengok Mamma Mia! rasanya bertambah sedap la pulak lagu-lagu ABBA dinyanyikan oleh pelakon-pelakon movie nie... merasa la pi cari dia punya original soundtrack... vasstt!!! X mengecewakan... memang lazat... so kepada sapa2 yang x tengok lagi Mamma Mia! leh la pi tengok... tak pun pi la beli tiket kat Istana Budaya nun since the play will be staged in Malaysia in December... Good luck sebab I dengar tiket nya laris macam goreng tempe panas... heheh



6 comments:

Qirzah said...

I wasn't a fan at all of the movie.

I thought they were too over-acting, but maybe it was meant to be as such, in which case, they over-acted to an extension of over-acting.

And some people just should NOT be allowed to sing AT ALL!

hazel said...

Qirzah... I agree with ur statement that some actors in the movie just can't sing... or can sing but badly... namely Pierce Brosnan.

Olpicture said...

and again... i angkat-letak the soundtrack musical, ingatkan nak get the real ABBA's compilation (which i did once, but i've return it due to defect)

well, musical supposed to be over-acted...

Pierce's voice is not a pleasant song-to-the ear, tapi okay je lah.... ala-ala rock gtew.

hazel said...

Olpicture... and again x leh membuat keputusan ke uol? camner nak jadi KSU? Ala kalo dah suka tu beli jer la... x berlobang la poket uol... x beli pun x kaya jugak kan...

Olpicture said...

you ingat semua KSU tu perfect ker? kalau tak... x de la yang kena umpat. Kalau i ditakdirkan jadik KSU... jadik la the one who susah nak buat decision (nauzubillah).. kena la mengata blakang2!

hazel said...

Olpicture... selalunya yang x pandai buat kerja tapi pandai mengampu tu la yang jadi KSU, Ketua Pengarah dsb... yang pandai buat kerja, rajin & x makan rasuah tu la yang x naik pangkat sebab x pandai mengampu... ataupun x sempat naik pangkat sebab mati cepat sakit jantung akibat stress kerja kuat sangat...