Thursday, August 6, 2009

Search di Awan Hitam

Bila dengar ajer Search nak buat konsert, terus la akak berkobar-kobar nak pi tengok... yer la akak nie pun minat site2 rock kapak nie... teringat zaman akak muda-muda dulu... maka pergilah mendapatkan tiket untuk konsert kat Bukit Kiara Equestrian Club nie... Konsert yang dikatakan "berbaloi-baloi" turned out to be... mediocre and hampeh dari segi sound system nya... and ketidak profesionalan Search walaupun dah 30 tahun menyanyi... memang x leh lawan la Konsert Celine Dion kat Stadium Merdeka dulu... the best!

Tiket konsert... akak pi tengok dengan adik akak... peminat Search also


Besar poster dia... letak tengah padang haa...


Gigih kami nie pukul 6 petang dah dtg... rupa-rupanya orang lain datang pukul 3 uol... harus lah kena menapak jauh nie...


Biasa la kalau ada konsert nie... yang meniaga pun ramai la... kalau boleh semua benda nak jual...

Inilah pentas konsert tu... masa nie baru pukul 6 petang... sepatutnya konsert start 9 mlm... tapi uol nak tau x pukul baper start? Pukul 10 malam uol!!!!! Traffic jam katanya... very unprofessional... patutnya datang la awal buat sound check segala... dah tau jalan jem ada orang demonstrasi segala naik la helicopter... jangan la naik kereta...
Oleh sebab x sempat buat sound check maka baru nyanyi satu lagi terus black-out... horror horror... nasib baik x kena baling dengan botol air... gila la organizer nie! Ambik la contoh Celine Dion... walaupun penyanyi tersohor bertaraf dunia, tetap datang pukul 6 petang kat Stadium Merdeka nak buat sound-check and test microfon segala... padahal dia lagi diva boleh jer kalo nak datang lambat kan... Inilah orang Malaysia, benda yang baik x nak tiru, tapi benda buruk bukan main lagi nak diciplak!

10 comments:

rambomadonna said...

nasib I tak jadi nak tgk konsert tuh.

Kak Maria said...

Cik Jaime...

Azab konsert tu... tapi yang lazatnya boleh cuci mata... hehehe

a.z.z.a.y.d said...

eh kata nyer Search kumpulan rock senior bagai? Bila band indo (read INDO okehh..exclude the N) tau pulak nak bising kata tak adil segala?Abis bila dah bdobagi peluang macam ni pulak jadi nya..

tepuk dada tanya apa Kak Maria???

Olpicture said...

Hmmm... tak pernah pegi open konsert ni... i prefer duduk pose2 cantik di Istana Budaya atau Planet Hollywood jer...

Kak Maria said...

Cik Aina...

Tu la depa nie selalu mengadu cakap x adil la band INDO selalu masuk Malaysia... bullshit

We're talking about quality here... memang x dinafikan band luar tu lagu2 nya semua sedap... harus la orang suka nak dengar kan... dah ko buat lagu macam hampeh, harus la radio x nak main lagu ko...

Sama macam beli keta import... sebab quality, bukan sebab x nak sokong keta tempatan... ntah kadang2 akak pun x paham...

Tepuk dada, tanya besar x tetek akak?... boleh gitu?

rambomadonna said...

Kak Maria memang hebat!

Kak Maria said...

Cik Gorgeous...

Sometime open concert can be a wonderful experience especially kalau artis nya benar2 taraf dunia dan profesional... macam Celine Dion...

Kalau band2 Malaysia nie akak susah nak cakap... dah 30 tahun nyanyi pun tetap macam tu jugak... promo punya la grand... tapi hasilnya ala2 funfair jer...

Kak Maria said...

Cik Jaime...

Apa yang hebat tu? Tang perut ke tang selulit?

a.z.z.a.y.d said...

kak maria pakai cup saiz aper?kalau nak mak belikan,banyak bra yg shantek2 tgh sale kat Victoria Secret tu..sexy2 you..auw!

Kak Maria said...

Cik Aina...

Rasanya kureng manis untuk Kak Maria umumkan di sini saiz cup akak... yer la blog ni dari budak sampai mak budak semuanya baca kan...

Tapi kalo uol insist nak belikan jugak Victoria Secret untuk akak... cukup la kalau akak bagitau harga nasi lemak akak nie... Nasi Lemak RM 5.00 uol... heheh