Thursday, August 13, 2009

Let's Get Organized!

Kak Maria nie rajin juga mengumpul majalah... tapi bila dah banyak tu... mula la bersepah2... so camner la agaknya to get them organized?


Mula-mula kita ikat dia... ikut half-yearly la senang... idak la tebai sangat


Lepas tu kita hantar ke kedai binding (sorry gambar kedai akak x sempat amik)... dan hasilnya... voila!!! Majalah-majalah yang bersepah tu dah dibind... ala-ala buat Laporan JUSA untuk diri sendiri pulak akak nie... hehehe


Pastu baru la boleh susun cantik-cantik kat rak... kan kemas... tak la sakit mata memandang... hehehe


14 comments:

Olpicture said...

Wahhhh... respect la Kak Maria membinding bagai... i should do the same to my EW mag yang ada tu...

Kak Maria said...

Cik Gorgeous...

Akak memang dah lama berniat nak bind majalah2 tu... cuma baru nie jer berkesempatan and jumper kedai yang sesuai dan murah...

Uol pun patut buat also untuk koleksi uol... to preserve the national treasures gitteww...

JuSh said...

Oh,dengan besar hati anda dianugerahkan piala Ataxophobia.Sama macam Mr. Bechkam gorgeous tu yang scared of u.n.t.i.d.i.n.e.s.s!
*clap*clap*

Niz said...

Wow! Thanx Kak Maria for the brilliant solution. My magazines semua berpesah kat dalam almari tu. Now I know what to do. Haha. Tapi problemnya, ada ke kedai yg member servis mcm tu kat SG ni? Hmmmm...

the cheeky wife said...

how much ko bind mags ko tuh...very interesting lah

rambomadonna said...

Betullah... Kak Maria Genius betul. I pun tak terfikir nak buat macam nie. Hebat! Kak Maria bagi la alamat kedai tu.I pun nak buat mcam kak Maria lah.

Kak Maria said...

Cik Jurida...

Terima kasih la atas anugerah tu... Oh lihat lah dunia!!! Layak kah Kak Maria disamakan dengan Victoria Beckham yang saiz zero tu? hehehe...

Anyway kenapa akak x leh masuk blog uol?...kena invited segala... dah x KB dengan akak ke? Nak potong kek kah?

Kak Maria said...

Niz...

Akak pasti kat Singapore pun ada servis macam tu... uol kena pandai cari la...tapi harga akak tak tau la...

Kalau kat Malaysia bersepah2 kedai2 macam tu... especially yang dekat2 dengan universiti... sebab budak2 nak bind tesis depa kan...

Kak Maria said...

Cik Pah...

I got it for $19 each... murah kan? Akak pun so surprised sebab dulu masa akak kat universiti nak binding tesis bukan main mahal lagi

Kak Maria said...

Cik Jaime...

Eh baru tau ke akak nie genius? hehehe... no lah... akak cuma nak a practical and economical solution... sebab nak buang majalah-majalah tu sayang la pulak kan...

Kedai tu kat UPM Serdang uol... berlambak-lambak kedai macam tu... semuanya buat binding... but jangan lupa bargain the price!

rambomadonna said...

Oh! Belakang jamban rumah I jer rupanya kedai2 tu (ini perumpamaan jer yer untuk menunjukkan how near it is to my house). I better checkitout!

Kak Maria said...

Cik Jaime...

Check it out yer... Good Luck Girl!

SALHAN4748 said...

kak maria satu buku untuk biding tu berapa kosnya...rasa2 nak buat jugale...

Kak Maria said...

Cik Salhan...

Satu buku tu akak dapat RM19 sebab buat banyak... kalau pandai tawar menawar memang leh dapat murah... merasa la uol buat buku tu kat UPM... bersepah kedai2 binding kat situ.