Thursday, August 13, 2009

Ratu Cadar

Time H1N1 nie, time tu juga lah shopping complexes kat Malaysia nie nak buat sale... Mega sale lah, raya sale lah... so nak pegi ker tak, nak pergi ke tak... akhirnya...

Borong apakah Kak Maria? Maunya x borong... murah giler...


Euro pillow sham memang susah nak dapat... bila dah discount sampai 50% terus la akak sambar!

Suka sangat printed motif nie... so Zen!

Merasa beli Jean Perry nie alang2 dah murah... akak nie suka matching kan kaler2 sarung bantal... buat dua tiga tone... baru menarik... nak tido pun rasa semangat jer...

Yang nie pulak untuk guest room... sebab queen size... actually sales girl tu ada hutang lagi dengan akak sebab warna quilt cover yang dicari takder... maybe next week kena dtg lagi Isetan... hehehe

Hah kalau dah banyak tu mula la nak buat stok... orang lain buat stok susu anak, sabun basuh, atau makanan... tapi akak buat stok cadar lah... boleh gitu? heheh... nak gak quote kata2 someone:
"You nie, suka beli cadar banyak2 buat apa?!"
Ayat siapa tu Pn. Maz?

9 comments:

~Maz + Rin~ (",) said...

uolzz...jean perry ado sales kat Isetan? ayoyoyo....mcm mana ni..?? aku dh lama xbeli cadar (pdhal last month dh beli Akemi ngan Windsir)...nak cari yang ruffles set la kak maria...nak tutup divan board mak iteww..!!

akak ni suke gak kumpul cadar, tapi sejak ber jr. ni...akak mudah luperr... nnti uolz kalau nak beli cadar, ajak la akak....

btw, mcm kenal je ayat iteww...ngutuk shuben mak kahh..?? hahahhahaha....

~Maz + Rin~ (",) said...

lupe lak nak tambah...uolz suke beli kaler2 plain kan..?? akak pun suker also..cume takut la nak pakai yang silk punye pillow sheet...coz ado 1 kt umah tu xmau hilang kesan muntah anak mak nokk...sedihh...huhuhuhu...

xpe la, kak maria lain lak versi tompokannye idok..?? tompokan air liur basi kak maria mesti xbyk kan..?? anyway...tahniaahhhh... akak ko ni geram tgk cadar katil yang kaler grey itew...tanteekkkk

Kak Maria said...

Pn. Maz...

Isetan tengah sale uol... merasa pegi sana memborong... banyak yg cantik2 geram Kak Maria tengok... akak mengidam nak pakai cadar jacquard satin... ada satu tu kat Isetan cantik skall tapi of course la mahal kan...

Uol tu nak ke kalo diajak? sat lagi macam2 la alasan... H1N1 lah, nonoi x der sapa jaga lah, husband suruh duduk rumah lah...

Akak x mengutuk shuben uol la... akak cuma cakap bagi pihak dia jer... hehehe

Kak Maria said...

Pn. Maz...

Actually Kak Maria x berapa gemar cadar yang plain nie... nanti la ada tompokan2 cinta... kang ada la yang nak potong cadar tu buat test DNA segala kan...

Kalau pakai cadar plain nie cepat kotor, bila cepat kotor, cepat la basuh, bila cepat basuh, cepat la buruk, bila cepat buruk, cepat la beli yang lain... duit lagi uol...

Cadar mana uol suka tengok nie? cadar grey belang2 tu ker? Kalau nak tengok yang live, datang la umah akak... hehehe

Olpicture said...

tumpang lalu...

rambomadonna said...

wah kak maria, bersemangat sekali men"santik"kan rumah dengan bunga-bunga cinta ... cadar-cadar cinta ... benih-benih cinta opppsss...

i pun baru jer beli cadar akemi last few months masa sales kat jusco ... cantik sekali dengan konsep I yang moden kontemporari hehehe ...

ada satu set jean perry i tak bukak2 sampai skerang... nak simpan duit beli nak beli wardrobe.

Niz said...

Woohoo! Another "cadar lover"! Hahaha. I also love beli2 cadar ni tapi disebabkan sering sgt nak menukar, tak merasa lah beli yang mahal2 punya. Cukup lah beli kat Aussino jer. Good & affordable katanya... Hehe! :)

Kak Maria said...

Niz...

Kat Aussino pun boleh tahan gak mahalnya... tapi x pernah beli kat situ... designnya x berapa suka la...

zaza said...

coco sedang mencari euro shams ne......bestnya kak m, kene gi isetan tu yng malas neh....