Thursday, April 2, 2009

JJCM-MB BKK MBK

Kalo sapa-sapa yang biasa ke Bangkok, memang x sah kalo x ke MBK... MBK nie ialah shopping complex yang ala-ala Sungai Wang Plaza kalo kat KL... dan kat MBK nie gak Kak Maria baru terjumpe sebuah gerai makanan halal kat food court dia... so apa lagi... jom ikut saya...
Inilah gerai yang Kak Maria maksudkan... tengok tu siap ada bulan sabit dengan bintang lima... memang kedai Islam la... dah jangan banyak nak pertikai... makan jer

Sekali lagi bersama artis undangan Kak Maria... jauh didatangkan dari Semenyah, Malaysia

Hah ini ialah pinggan Kak Maria... ada lauk kari ayam (ala-ala masak lemak cili api... pedas skall), ada lauk lala masak sambal (pedas also)... dan yang special yang Kak Maria teringin sangat nak makan... sausage Thai... besar skall... as u all know... I like big sausage!

Hah yang nie pulak pilihan artis undangan Kak Maria... ada ayam goreng berempah... and telur masak sambal...

Sedap ke tidak... syukur sangat2 sebab perut Kak Maria nie memang boleh telan semuanya... licin akak cakap... cuma lauk diorang kat sini pedas sikit... so sapa2 yang tak tahan pedas, atau cuma menggemari makanan bayi... kena hati2 bila makan kat sini... takut sakit perut!

5 comments:

Azzhar9009 said...

gatai

hazel said...

Nanti uol nak pi BKK jangan lupa makan kat Restoran Limbah dengan Food Court MBK nie tau!

Niz said...

Kata Kak Maria tak singgah MBK? Hahahaha! Anywho, I don't think I can dine there. Tak suka mknan pedas2. :P Salute lah kat sapa2 yg btol2 leh savour the food. Hehe! Btw, the sausage looks juicy... ;)

hazel said...

Niz... Kak Maria memang dah lama teringin nak makan sausage besar2 dan berkilat kat tepi2 jalan kota BKK... jumpe plak kedai yg halal... apa lagi sambar la

riri said...

macam lawzat jer sausage ittew...