Sunday, April 19, 2009

Souvenir from Europe

Seperti uol semua tau... and satu dunia pun tau... hehehe... ada orang baru balik dari Tour de Europe... so banyak la memborong sakan katanya designer's dresses and items segala... tapi yang bestnya KB Kak Maria seorang nie x pernah lupa kat akak setiap kali (and berkali2 ye) ke oversea ada saja buah tangan yang dibawa pulang... terima kasih la Cik Gorgeous naa for the thought... ingatan sebagai kawan tu yang penting... mari kita lihat apa yg Cik Gorgeous bawak utk Kak Maria...

Ahh... snowglobe lagi... I like... walaupun so tiny... hehehe

What's this? A bookmark!!! with picture of the sculpture of David... I like it so much! Kenapa semua orang yang balik dari Europe belikan I something yang ada konsep patung David nie? Haritu Pn. Pengarah balik dari Milan pun belikan fridge magnet David also... teruskan usaha uol naa... maybe Kak Maria boleh bukak Galeri David pulak lepas nie...

Dah dapat bookmark kena la beli buku kan? sebab kalo x macamana nak menatap gambar sculpture of David tu... hehehe... merasa ke KinokakKuni... (mati la buku "Noda" Richie Rachman yang azab tu pun x habis baca lagi)

How about this book... The Persian Boy by Mary Renault... citer pasal Alexander The Great as narrated by his lover and servant, Bagoas... lazat tema nya... and ceritanya pun lazat also... and I am already a fan of Mary Renault's work.

Baru la sesuai tema cerita ni dengan book mark nya... hehehe... teringin nak pinjam semangat Pn. Maz Berkonsep Batik berjaya habiskan 4 buku Twilight dalam masa 3 hari...

8 comments:

Olpicture said...

the decision of getting you a tiny-puny snowglobe haunts me throughout the journey... InsyaAllah, dimurahkan rezeki, i will redeem myself with a bigger one worthy of snowglobe as in "kecurangan"....

hazel said...

hahaha... kecik ke besar ke, the thouhgts tu yang paling penting... but in some situation... size really does matter... u know what I mean... muahahaha

ogy said...

ha ha ha sama uols sama

hazel said...

Ogy, uol boleh berkawan baik dengan Cik Gorgeous... hehehe

ogy said...

of course taste sama and also pernah peg tmpt yg sama x gitu cik gorgeous adakah mengenali diri ini...yg penting teruja tgk gmbr u teringat kenangan ngan hubby berdua 2nd honeymoon walaupun x berjaya dalam menghasilkan cahamata jenama milan ahakss over aku ni

hazel said...

Pn Pengarah kena pegi 3rd honeymoon kat Alaska kot baru dapat cahayamata... lagi sejuk lagi la bagus sebab sperma boleh membiak... tempat panas macam Malaysia nie sperma mudah mati uol...

riri said...

ayo "noda" x habis lagi ke

hazel said...

Cik Riri... bosan la citer Noda tu... macam tu pun boleh keluarkan buku... azab!