Wednesday, September 24, 2008

Zakat Fitrah

Makan, makan jugak... masak, masak jugak... shoppang pun shoppang jugak... tapi jangan lupa kewajipan kita... X kira la kita berada di Seri Kembangan (aka nowhere), or tengah vacation in Tokyo, Buenos Aires, Zurich, Washington DC, Boston, Melbourne, Bonn, Panama City, Tegucigalpa, Honolulu, Tahiti, US Virgin Islands or other exotic places in this world... bila tiba masanya jangan lupa membayar zakat fitrah naa... semoga beroleh keberkatan...



5 comments:

~ayoi~ said...

Kami kena zakat fitrah USD10 sorang. Baru bayor masa sembahyang Jumaat last week. Jgn lupa bayor pada yg belum bayor, kalau tak, takleh raya.

the cheeky wife said...

sini pun AUD10 sorang

Olpicture said...

kat sini pun...lebih kurang dalam USD10 ngan AUD10 la jugak.

hazel said...

ayoi... nasib baik buat master kat US... kalo buat master pun kat Guinea gak?? mau nyer jenuh dah bercakap Francais segala dengan amil zakat tuh...

Cik Pah... mahal nyer harga secupak beras kat Australia... pakai brown rice ke apa tuh? heheh

Olpicture... kat serambi mekah pun pakai matawang USD dengan AUD??? I thought kat situ pakai duit logam yang jadi logo BSN tu... hehehe

Olpicture said...

kita masih bawah jagaan mak... mak kiter yang bayarkan zakat untuk kiter...