Monday, September 15, 2008

The Coast

I managed to break fast at The Coast Alamanda last Saturday... Reasonable price... good food... great atmosphere... Here are a few snapshots taken during the feast...
The Buffet...
(boleh tahan banyak lauk-pauk nyer)

The Crowd...
(Orang Malaysia adalah makhluk Tuhan paling hebat bila masuk bab makanan)

The Food...

(Ni baru mukadimah jer tau...hehehe)

The View...

(WONDERFUL... tapi lupakan jer la uol... x kan bersatu di alam yang nyata... sebab dia pun SO too a.k.a. SO2... huhuh sedihnya...)


P/S: Bagi sapa2 yang x tau, kat sini Sir nak bagitau... SO2 maksudnya Sulphur Dioxide yer murid-murid...

Sekian, terima kasih

8 comments:

Qirzah said...

Kesian abang in oren tu makan sorang2.

I remember there is a restaurant sebelah The Coast Alamanda called Penang (something). That place was good for breaking fast, coz they had nice buffet selections as well. Does it still exist?

hazel said...

Qirzah... FYI abg tu x makan sorang2 yer... ditemani isterinya yang sarat mengandung... SO pun ok lah... boleh rampas... heheh

Yup kat sebelah The Coast tu called Penang Village... yes it still exist... tadi aku baru jer pas buka posa dengan roommate DPA ko with his wife... kat The Coast also...

seri said...

laa aihhh...tak abih2 lagi ke musing donia cari venue membela badan..harus orang lain turun 5, 6 kilo, ko naik 8, 10 kilo kan..ekekeke..

Olpicture said...

ni tempat i berbuka hari jumaat lepas ker?...sedapnyer makanan! i tak sempat nak snap gambar, straight buffet-plate-perut...

patutlah! i kenal lah SO2 (sulphur dioxide)... usah didekati kerana baunyer busuk! tak bagus untuk kesihatan!

hazel said...

Seri... amboi sedap jer ko mengata badan aku naik 8 kilo yer? Hah sudah ko tu buka puasa kat Kuantan... dah siap dah resipi Quaker Oat utk menteri?

Olpicture... I tau SO2 tu baunya tengik... I pun x suka nak dekat... tapi masalahnya SO2 tu yang datang kat I... so I nak wat camner kan? (pasrah je la dalam kesyukuran...)

Olpicture said...

mujur la i tak menasik tambahkan komen seri pasal naik berat badan!!! muahahha... lagi puasa, lagi naik la beratnyer... muker i pun dah bulat ni...

~ayoi~ said...

I pun suka pi makan kat Coast ni. Simple je buffet dia dan harga pun "mampu milik". Kadang bila bulan puasa, sampai 2x pegi makan situ.

Ada bakat jadi paparazzi nampak... ngeh3x

hazel said...

Olpicture... perkataan "bulat" jangan sebut aar... sensitif

Ayoi... kalau "view" nyer menarik... bakat sebagai paparazzi tu datang secara semulajadi ok...