Wednesday, September 24, 2008

Rasa Alamanda

Harini berbuka di Rasa, Alamanda bersama my housemate dengan his friend, Zaidi... kalo nak buka puasa kat Rasa, Alamanda nie kena la datang seawal rasa sebab makhluk2 kat Malaysia nie memang malas memasak semuanya... berduyun2 datang ke Alamanda nie cari apa ntah? X sempat merakam kesibukan makhluk2 Tuhan yang menderu-deru di food court nie... cuma sempat merakam gambar makanan jer sebab dah lapar....

Yang nie hem punya... buttered chicken claypot... lazat skall... dah lama mengidam nak makan...



Yang nie Zaidi punya... nasi goreng Jepun apa menatang ntah... nampak macam sedap... rasa? tanya ler yang makan sebab hem x makan...

Yang nie... Beef Teppanyaki... housemate hem yang order... tapi kat Alamanda nie Teppanyaki nyer x berapa sedap... kat KLCC lagi sedap... tambah pulak yang menggoreng tu meletopz skall... tu yang lagi berselera tu... heheh

Yang terakhir adalah 2 slices of cheese cake yang dibawak oleh housemate hem... sedap skall kek nie kalo dibawak dua loyang pun rasanya boleh habis kami baham... lazat and x muak macam kek kat Secret Recipe... maklum la beli kat hotel... hehehe


5 comments:

the cheeky wife said...

selain crispy popiah, buttered claypot rice atau japanese rice tuh (lupa nama dia) mmg menjadi menu utama kalau di fudcot alamanda. tambah plak ngan miso soup

DD said...

Orang sibuk nak 'shoppang' raya kot hazel..tp lau balik keje nak masak kan, memang kelam kabut giler..believe me.huhu.

Olpicture said...

lama tak makan kat Rasa...

hazel said...

Cik Pah, aku suka kalo letak butter banyak2... sesuai dengan saiz badan...

Di, orang Malaysia nie raya melayu pun shopping, raya cina pun shopping, raya hindu pun shopping also... muhibbah la katakan... padahal semuanya x suka lekat kat rumah... malas nak memasak...

Olpicture, Rasa tu bulan puasa ke bulan x puasa ke rasanya tetap sama sahaja... heheh

UrbAnWiTch said...

awat ada macam pertandingan tayang makanan ni?