Monday, September 28, 2009

Ada Apa Dengan Kuih Raya

Dah habis kah cerita raya Kak Maria? Oh belum lagi yer... maaf la sebab blog akak nie dah bersawang... maklum la x sempat nak update... so nie adalah cerita-cerita sebelum raya yer... time akak gigih menapak di Jalan TAR mencari kuih...

Artis jemputan akak untuk acara kali nie... siap ber 'mask' segala... kalau uol pandai cuba la teka siapa dia...


Banyak nya kuih raya... harga pun boleh tahan... and surprisingly some of them memang sedap...

Yang nie kuih ala-ala low-class... 3 kotak sepuluh ringgit... of course la akak x layak membeli kuih longgok begini kan... hehehe

Faktor penjual pun memainkan peranan... cuba la uol close-up gambar budak jual kuih ni... memang meletopz... yer la mana tau bila kita beli kuih kat kedai dia, dapat no. telefon dia, boleh la kontek2... ooppss!!!

Inilah kuih yang akak beli... idak la banyak... hehehe... actually banyak jugak sebab bila bawak balik kampung ada kuih yang x dapat dikeluarkan sebab x cukup bekas kuih... and meja pun x muat nak letak bekas kuih terlalu banyak... tapi x apa, pegang pada prinsip Kak Maria... beli x semestinya makan... heheh

6 comments:

BeLLaRieNa said...

kakM... yg pakai facemask tuh pon ELOK...

riri said...

kok bell tetap nk carut mek!

Kak Maria said...

Kok Belle...

Yang pakai mask tu memang elok... uol tasty kah?

riri said...

ayo kak maria also nk carut mek!

Olpicture said...

Kak Maria sanggup keluar ke Jalan TAR yang panas membakar... bila dengan jejaka berfacemask!

Kak Maria said...

Cik Gorgeous...

Kalo nak cari kuih yang bermacam pilihan memang nak kena pi Jalan TAR... kalau beli kat shopping complex harus la x sedap sebab kilang yang buat... akak pernah kena dulu... bekas nya bukan main grand... rasanya hampeh!