Sunday, September 6, 2009

The Coach Leather Sabrina

Wah ada orang yang dah sabar nak bersiaran bersama beg baru... Mulanya Kak Maria cuma diberikan kebenaran untuk publish entry nie selepas Hari Raya (selepas dia bermaaf-maafan bersama suami dan mensucikan dosa segala)... tapi nampak gayanya jiwa dia dah x tahan mengelinjat nak suruh Kak Maria publish jugak entry nie... hehehe... so uol saksikanlah acara Kak Maria bersiaran dari Coach Pavilion Kuala Lumpur bersama maskot tetap blog Sexless in The City... hehehe

Cantiknya kedai Coach nie... rasa macam nak kerja kat sini...


Hah ini dia... Coach Leather Sabrina katanya... harganya boleh beli 50 tin susu anak... hahah

Amboi Pn. Maz Berkonsep Batik senyum sampai ke telinga (udah ke tayang beg kat laki?)... cantik kan beg itteww uol? Betul x cakap akak... tu la uol suka sangat beli beg hitam... beg kaler kuning nie kan ceria... sesuai dengan tone kulit uol...

Tak habis lagi kah memborong Pn. Maz... apa pulak dalam paper beg kecik tu? hadiah untuk akak ker?

Hah ini dia... key chain Coach... cantik skall of course secantik harganya... to compliment the lovely bag...
p/s: So tahniah la kepada Pn. Maz for your first Coach leather bag... lepas nie kita pi LV Bukit Bintang pulak naa... and Kak Maria x akan bertanggungjawab kalau lepas nie ada pinggan mangkuk yang berterbangan dalam rumah uol tau... hehehe Good Luck Pn. Maz!

22 comments:

Niz said...

Wow, daring Pn Maz bawak bag kaler kuning, yer? Apa pon, mmg very the gorgeous itu bag. I loike! :D I'm also a big fan of bag charms. Menambahkan lagi seri bag tu... Ceh!

Kak Maria said...

Cik Niz...

Beg kuning sesuai dengan tone kulit Pn. Maz yang putih melepak tuh... merasa Cik Niz pun beli also beg Coach kat SG... mesti kat sana collection dia lagi up-to-date kan?

z.a.i.r.e.e.n said...

pn maz -- i always love my sabrina! hope u enjoy yours too! :)

Kak Maria said...

Cik Zaireen...

Sabrina Adnan ke Sabrina Thalas?

Niz said...

Sekarang ni ntah kenapa lah men's range agak kurang permintaannya di SG ni jadi asik tkde jer each time I pergi the boutiques. :( Yang merasa sangat tu my mom lah. Macam2 bag for the ladies ada. From what I believe, memang collection sini very up to date. Hehe... :)

Kak Maria said...

Cik Niz...

Yang utk men's range, akak tengok wallet bodoh jer pun harganya RM800.00... mahal nya ya ampun... selalunya dalam wallet pun x der duit sebanyak tu...

kiranya kalau x cukup duit utk beli barang, boleh bagi jer wallet tu sebagai ganti duit... sebab wallet tu lebih mahal dari duit... hehehe

a.z.z.a.y.d said...

kalau nak Coach murah meh kirim kat mak..beli kat outlet...mmg berbaloi-baloi muahahahaha

Niz said...

Sangat betul apa U ckp tu Kak Maria! Some pieces memang are so not the worthit! Haha. Tapi, ada jugak certain collections yg bagnya cuma SGD400+. Kira ok lah kan? Tapi lama dah tkde... :( Dekat factory outlet tu ada kah? Hehe...

Kak Maria said...

Cik Aina...

Original kah beg-beg Coach yang dijual di situ? Akak takut kena kencing jer... katanya ori tapi sebenarnya gred A lah, gred AAA lah... x nak la yg macam tu...

Kak Maria said...

Cik Niz...

Kat Malaysia nie still mahal jugak harga Coach tu walaupun design nyer bodoh2 jer... rabak jugak la poket nie kalau betul2 nak membeli yang original...

z.a.i.r.e.e.n said...

Kak maria, semua sabrina la mak suka, esp my coach sabrina in BEIGE!!! (can u imagine i have one in beige -- argh, i wanted one in dark brown! anyway, it turned up quite ok!).

azzayd -- tapi kan beb, i think i prefer the coach bags from the boutiques. some from outlet to design dia lowsy sikit la. hehe...
and u can tell from the paper bag it came from the coutique! ops.. hehehe... nok, order MARC JACOBS satu boleh? ;)

* i like this entry kak maria. it's all for the LOVE OF HANDBAGS!

~Maz + Rin~ (",) said...

zaireen - entry kali ni mmg mantop..coz i ada sama sekali kan..?? hahahhahaha [ perasan ]

kak maria,

tima kasih la neman akak ko ni membeli 1st designer hbeg nyer katanya kan... [ wala weyyy malu wat confession lak kt sini... ]

ye la..berpuloh2 taun keje..ni 1st time beli beg semahal itew... [psstt..lain kali beli lagi kann..]

laki akak xmarah.cume kaler die katanye kurang memberahikan kot...hahaha..gasak la..bukan die yg pakai idok..?? akak ko ni gak yg pakai...

akak ko ni dh simpan cita2 ni...hehehhe..nnti kak maria teman lagi shopping hbeg naa...hehehhehe..

meletopsss entry kali ni nok..auwwwwww...

Olpicture said...

Coach punya bag... Sabrina dapat nama... muahahhah

Kak Maria said...

Cik Zaireen...

Terima kasih la kerana menyukai entry akak nie... biasa la kalau pasal beg memang semua pompuan suka... hehehe

Tak per, nanti bila Pn. Maz Berkonsep Batik beli LV hujung tahun nie, akak buat entry lagi yer...

Kak Maria said...

Pn. Maz...

X sabar rasanya nak temankan uol pegi shopping handbag lagi... teringat pulak acara lucu haritu kan? hehehe

Lepas nie beli beg Deepavali ke beg Raya Haji?

Kak Maria said...

Cik Gorgeous...

Ala sama la macam uol jugak... orang lain berdoa, uol yang dapat nama... amin

a.z.z.a.y.d said...

Mak nak buat statement sengal boleh tak..?....sejak dah kat You Ass ni mak mmg dah tak main dah Coach2 ni nokssss, naik boutique atau outlet......cukup beli sekali ke masa sampai awal2 aritu sb culture shock sesangat aww!!sengal tak statement aku???.....oooppppsssssss!

But Sabrina is of course an exception, it's versatile and the only kind of Coach I'd go for if I am to buy one...

a.z.z.a.y.d said...

Ok now back to business...

Outlet Coach yg kat You Ass ni mmg laa seme original Kak maria...cik zaireen kita yg comel tu dah selalu pegi....cumanya design nyer adalah past season sbb tu nampak cam x menepati rasa kengkadang...

So kalau let say ahkak suka satu2 Coach kat boutique tu, if nak murah..tunggu laa lagi 6 bulan so that the design akan masuk outlet and u can get half price, u can call outlet to ask if that design dah transfer ke outlet ke tak sbb Coach ni mmg x buat sale, seme yg dah off season depa akan transfer masuk Coach outlet...gitu laa muslihat shopping kat You Ass ni, antara ilmu yg akak belajar di samping Master yg JPA soh buat tu nok..Tapi mmg choices kat sini byk ..mmg rambang mata esp masa major sales like Black Friday and A Day After Xmas tu...mmg alah membeli kopak poket (sbb kalau x beli nnt balik Msia nyesal pulakkk)...

To Yeen - nak Marc Jacob tunggu Black Friday...riban2 jadik ratus2 je uols!Mak dah ada satu rasa cukup laa, pasni nak aim Gucci and Miu Miu, Dior , Prada, Jimmy Choo.., Bradly Mishcka ....melampau tak akak? ...

z.a.i.r.e.e.n said...

Azzayd - jgn lupa buz aku nak p shopping ok. kalau kau nak p outlet kat LA tu, lg best nok, ada ferragamo and Todd's jua. nnti aku email my marc.. er.. gucci sekali la ek? but come to think of it, may be i'll save the money and go get it myself next 2 years (sengal tak sttment mak?). hahahaa....

a.z.z.a.y.d said...

sure kak maria sengal baca comments kita nok...sorry kak maria..tumpang lalu...

Kak Maria said...

Cik Aina...

You ni saja tau membuatkan akak berair bila membaca komen uol pasal designer handbag yang murah2 kat You Ass Hole tu... Hmmm bila la agaknya akak dapat membeli yer?

Kak Maria said...

Cik Zaireen...

Ni yang buatkan akak nak jadi trade commisioner or immigration atache kat oversea nie... tapi negara yang tinggal utk akak harus la yang azab kan... macam Bangladesh, India, Nepal, Vietnam... sebab negara yang best2 semua kroni2 dah sapu!