Wednesday, May 6, 2009

Langsir-langsir Malaysia

Bagi uol yang ada pengalaman nak masuk rumah baru memang meletihkan betul x? dan Kak Maria dapat merasakannya sekarang... macam-macam nak kena fikir... time deko nya bukan main lagi mengalahkan Eric Leong... tapi time nak membayar nya ibarat kata macam nak pengsan la... huhuhu...

So kalo nak masuk rumah baru nie kena la tempah langsir kan... akak nie x la segrand setengah orang tu tempah langsir kat SSF Curtain or Macy segala... akak tempah kat kedai biasa2 jer uol... kat Nilai jer... dekat skall dari rumah akak... 15 km jer... hari-hari pun akak boleh pegi tempah langsir baru kat situ... huahuahua





Langsir berbentuk macamanakah yang menjadi pilihan Kak Maria? Biar lah rahsia uol... kalo nak tengok, kena la datang rumah Kak Maria nanti yer... tunggu hari raya tau hehehe

12 comments:

riri said...

erm...berdebar2 nak berkunjung ke rumah baru Kak Maria nanti hehehe

hazel said...

Cik Riri jangan la macam tu malu akak tau... takut uol kutuk jer sebab rumah akak biasa2 jer... ala kadar jer bak kata orang...

~Maz + Rin~ (",) said...

Kak Maria...

pasti malatopppppp uol nyer rumah...jgn lupe wat slumber party okay...hehehehehe...

mak leh sponser cupcake..!!! hehhe...xsabar nak pi umah kak maria...berdebar laak mcm i je nak pindah umah baru....kena bwk kamera ngan video cam..hehehehehe...

sabrina said...

hazel,

lansir nowadays adalah sgt mahal...dan yang lawa aku recce-recce line kat elyza...ko try la tgk kat sana...tapi mahal giler, 6k je utk living room...tapi ader sorang "kengkawan" kita beli kata sana....cantik langsir umah dia....Anyway, jangan lupa jemput i gi hse warming u....siap u kalau lupa kat i....hehehhe

hazel said...

Pn. Maz Berkonsep Batik...

Amboi bukan main lagi nak bawak kamera dengan video cam... over garik nih!

Anyway terima kasih sebab menyatakan kesediaan untuk sponsor cupcakes uol yang sedap itteww... tapi kena bawak banyak sikit naa sebab Kak Maria makan jer dah 8 biji... sedap skall hehehe

hazel said...

Sabrina mana ntah ni? I ada ramai kawan nama Sabrina... termasuk la Sabrina The Teenage Witch...

Anyway siapakah kawan kita yang beli langsir $6,000 untuk living room saja tu? Takutnya... takut pengsan bila masuk rumah dia sebab cantik sangat...

Jangan la risau Cik Sabrina kalo I buat housewarming ke housecooling ke I akan jemput semua bloggers yang pernah bagi komen kat blog I ni... hehehe

Olpicture said...

kalau nak tau, puan sabrina itu pun mempunyai antisipasi yang sama dengan i.... hmmmmm

hazel said...

Wah Pn Sabrina pun site2 rumah 6 tingkat kah??? no wonder la langsirnya pun $16,000!!! Kaya nya kawan-kawan akak... rasa kerdil sangat diri ini bila berkawan dengan korang nie... huhuhu

UrbAnWiTch said...

aku pon nk pegi jugakk

hazel said...

Cik Urbanwitch nak pegi mana? nak pegi cari langsir jugak ke? merasa beli kain sutera dari Jepun... sampai Malaysia baru la jahit buat langsir... harus la grand skall rumah uol!!!

riri said...

takot pengsan la kalau dtg rumah Kak Maria nnt heheheh

hazel said...

Cik Riri... kalau langsir Kak Maria harga RM 10,000 baru uol boleh pengsan tau! kalo harga kurang dari tu uol tak dibenarkan pengsan... pitam sekejap boleh la