Monday, March 23, 2009

JJCM-MB BKK Restoran Limbah

Anda bersama saya Maria Tunku Sabrah dalam Rancangan JJCM-MB bersiaran dari Bangcock... kali nie dengan acara Restoran Limbah... nak tau kenapa dinamakan Restoran Limbah? Saksikan lah gambar di bawah...



Walaupun akak dah banyak kali makan kat restoran nie... tapi akak tetap geli melalui jalan yang penuh dengan limbahan nie... tapi ibarat kata KB Kak Maria... "Di sebalik limbah-limbah nie tersembunyi Tomyam Kung yang paling sedap di Bangcock"... hehehe


Inilah restoran yang Kak Maria maksudkan... menjual makanan halal yang lazat skall!!

Tetamu undangan bagi rancangan JJCM-MB kali nie... diterbangkan khas dari Malaysia... hehehe


Mari kita lihat menu apakah yang halal itteww?


Banyak skall menu nya... makan seminggu kat sini pun x tentu habis menu satu buku...


Inilah tomyam kung yang Kak Maria cakap tu... sedap skall memang superb... penuh dengan seafood udang sotong segala... x macam kat Malaysia yang penuh dengan bawang, serai dan daun limau purut sahaja...


Yang nie pulak asparagus masak black pepper with seafood also... memang fresh seafood dia and sedap also... Kak Maria nak cuba masak asparagus bila balik Malaysia nanti... nantikan kemunculan nya...


Nasik putih kat BKK nie memang sedap skall sebab pakai beras Siam... memang wangi... tak macam kat Malaysia... ada kedai tu siap pakai beras hancur lagi... punyalah kedekut!


Makanan sedap + perut lapar = pinggan mangkuk licin


And last but not least... my dessert... hehehe

7 comments:

acap said...

wahh .. bestnyer ... rindu kedai tu .. sedap kan ... ada satu lagi kedai di hatyai ...pun sedap macam tu .. tomyam melertzzzz sgt ... nanti kita pegi ekk ...

hazel said...

boleh je bee... mek x pernah pegi Hatyai... teringin nak pegi... lagi satu tempat mek nak pergi ialah Pattaya... mesti happening ramai omputih...

gambit said...

Harus la ko lebih banyak makan desert dari menu utama.

hazel said...

Cik Stien... mana uol tau mek suka makan dessert itteww? always tau uol!

ogy said...

lazatnya makanan bila nak start diet ni??? (merujuk kepada diri sendiri)

hazel said...

Pn Pengarah... hari Jumaat nie uol boleh la start diet... sebab Kak Maria dengan Pn Maz Berkonsep Batik akan turun ke PWTC untuk makan-makan dan bershopping di sana... so uol leh la temankan kami jer sebab uol nak diet kan?

Efa Ariffin said...

akak,kt mana keai tu n nama apa.senangla nx time kalau pg sana..