Friday, August 29, 2008

Streamyx!

I finally decided to install streamyx kat rumah... before this tak perlu la... sebab opis lama lazat skall network nyer... very the laju skall nak download2 bagai... (tak gitu Puan Pengarah aka Ogy Cinta Kita???)... tapi bila dah tukar ke pejabat baru nie... azab skall!!!!!! toksah kan download, YM pun x boleh... security katanya... menyampah aku!!

So keseluruhan proses memasang line and dapat modem Streamyx in-a-box nie mengambil masa lebih 1 bulan... (Oh good God!!)... kalo benda nie kena kat government sector mula la public nak mengadu, menyalak kat KSN la, PEMUDAH la, PENYUSAH la bagai... cakap x efficient segala... tapi private sector buat kerja lagi la macam hampeh... menyampah aku!!

And this is the wireless router that I bought kat Harvey Norman... (time ada diskaun)... And here comes the interesting part... punya la mencabar nak memasang router nie... kena configure lah bagai... Tuhan saja yang tau... nasib baik la ada my lovely but macho housemate yang bertungkus lumus memasang nyer... tak sia2 pernah jadi System Admin... I yang pening kepala dengan configuration ntahapapa tu terus balik kg sebab tak tahan nak muntah... tahniah sekali lagi to my housemate kerana begitu sabar menyiapkan tugasan yang cikgu bagi ya...

And bila I balik semula dari kampung... VOILA!! dah boleh surf... download segala... lazat... so lepas nie boleh la hem update this blog dengan lebih kerap... (ye ke??) hahaha... and malam2 bila husband dah tido boleh la melayan perasaan tengok blog Sherita (macam ada orang tu kan?)...

So anyway selamat berpuasa untuk semua yang sudi melayari blog hem... "No nap! Only for arms!"... heheheh


8 comments:

Olpicture said...

susahnyer nak download benda alah tu? mampusla i yang jinx ni nak merasa streamyx kalau dah susah camtu...

knapa blog ni macam takde smalam tapi dah tetiba dah 4 hari...

hazel said...

Olpicture, Streamyx tu susah nak mampus sebab buat sendiri... kalau panggil orang pasang, and bayar upah x la susah macam tu...

Entry ni dah ada lama dah... maybe your jinx has spread into the blog world that's why you didn't see this entry... hehehe

Olpicture said...

boleh webcam tak?

hazel said...

Of course la boleh webcam... macam2 aksi boleh buat... just like Samantha made a documentary short subject with a hot guy on the pilot episode of SATC... hehehe

Dann said...

Like your blog!
Checkout mine, too.
THE ANDREWS SALZBURG REPORT
Peek inside the journey of a celebrity journalist . . .
http://danndulin.blogspot.com/

the cheeky wife said...

gaji berkepok...bonus sebulan...upah jer ler
customer service mmg sux
kat aussie lg terok...namanyer byk giler nak mampus provider

DD said...

hazeeelll,

aku pasang sndiri je okeh. 15 minit dh leh surf..tu la gunanya benda bernama manual tuh..huhu...

hazel said...

Cik Pah, gaji jer berkepuk... tapi elaun sara hidup, elaun buku, elaun laki ikut buat master I x dapat tau!!... Anyway I thought kat negara maju macam Australie tu customer service nye superb x macam Malaysia negara mundur ni... rupanya sama jer... better ko balik sini cepat2... hehehe

Di, maybe kat Ipoh senang kot pasang streamyx hanjeng tu... x macam kat KL... Anyway udara kat sini pun beza daripada Ipoh... that's why cara configuration dia berbeza... hihihi