Friday, August 22, 2008

Iranian Cuisine

Hurmm... Tekak nie teringin nak merasa makanan yang lain daripada makanan Malaysia... so my lawyer and I went on to try Iranian cuisine at Taktaz Restaurant, Serdang Perdana...


Dia pesan nasik dengan lamb + chicken kebab...

Nie I punya... nasik with lamb kebab... looks yummy!!


She ordered for mint tea...


While I have a bottle of beer...
Kami pun melantak lah... nyup nyap nyup nyap... dan hasilnya!!! Voila!!! LICIN!!!

Habis also!!!!! Nasik x leh licin... sebab banyak skall!!!

Dipersilakan tauke untuk membayar... hehehe

Hmm overall not bad makanan dia... especially the lamb kebab... very sedap... and very juicy... and I like Juicy... hehehe



6 comments:

seri said...

hmmm..tak de la lain kan..tak citer makan, citer shopping..tak shopping, makan...saje je buat orang terliur tau..haa, sampai pun hajat aku nak menyebok kat blog ko kan..btw, kalau tak kenal sape ni, bak kata nabil, lu pikirlah sendiri..hehe

Olpicture said...

huh! kat serdang pun ada iranian cuisine... hmmm

~ayoi~ said...

Ada Middle Eastern restaurant Serdang? Kat mana tu? Nanti kena visit nih...

hazel said...

olpicture, the menu tak la semeriah makan kat teheran... tapi ok la kalo nak rasa (bagi aku yang tak pernah mimpi in a thousand years nak pi Iran nie)...

Ayoi, restoran tu kat depan South City Plaza... tapi merasa jer la ko makan kat Amerika tu lagi banyak Iranian Restaurant kan?

Fathi said...

Teheran? i pun tak pernah sampai lagi tu... tapi Lebanese food i my Fav kat Tarbush (its actually a Syrian [which i went]-marketed as Lebanese as it more popular)

i think the name is G'haira Ai Nab, rice wrapped in grapes leaves cooked in Lemon juice- my fav (but all other people in my family hate it last time!)- and Hummus with flat bread- simple yet tasty!

hazel said...

Fathi, thanx for that mouth-watering description... Anyway bila ntah nak ajak I makan kat Tarbush tu? Dah lama I teringin nak makan Lebanese cuisine... huhuhu