Sunday, January 24, 2010

Shop Shop CD!!!

London nie adalah heaven bagi ratu-ratu cd macam akak nie... sebab kat London ada bersepah2 HMV stores... inilah yang paling membuatkan Kak Maria teruja sangat-sangat... bukan butik Harrods, atau pun Buckingham Palace di Metropolitan London, tapi untuk memborong sakan di HMV... ikutkan hati nak ajer memborong satu kedai... tapi memandangkan takut excess baggage kat airport nanti, akak berbelanja ala kadar aje... akak pernah jugak pegi HMV kat Singapore tapi idak la segrand kat London nie...


HMV store kat Oxford Street... kat sini jer ada 2 store HMV yang besar... heaven sangat!


Punya lah banyak cd yang dijual... banyak bargain pulak tu... 2cd = 10 pound... kira 2cd = RM 57 laa...

punyalah ramai OP yang membeli cd... menderu2... HMV kat sini semua nya 4 tingkat... segala mak nenek cd ada... u name it, u got it... kagum mek!


Kalo dah pegi tapi x memborong, memang bukan Kak Maria namanya... banyak cd yang akak angkat-letak-angkat-letak... tapi lagi banyak yang akak angkat-letak-angkat-terus angkat semua... hehehe

cd single Bad Romance - Lady Gaga... RM 10.70 sajork... untuk dihadiahkan kat 'someone'... hehehe


Fumbling Towards Ecstasy - Sarah McLachlan (2 cd + dvd = 14 pounds)


Mirrorball The Complete Concert - Sarah McLachlan (2 cd... dah lama akak cari cd nie... tapi x kuar di Malaysia... 14 pounds reganya)

The Colour of My Love - Celine Dion (akak tengah kumpul mana-mana cd Kak Celine yang akak x ada lagi... cuma 6 pound = RM 34.00... murah!)

cd single Sweet Dreams - Beyonce (since akak nie adalah peminat Beyonsah, merasa nak buat collection... akak x jumpe cd ni kat Malaysia)

cd single Halo - Beyonce (cd nie pun akak x jumpe kat Malaysia)
cd single Broken-Hearted Girl - Beyonce
Dangerously in Love - Beyonce (akak terlepas membeli cd nie sebab menunggu special edition... sudahnya dah x ada stok di Malaysia... merasa beli di UKah... 4 pounds saja? mur mur uol)

salah satu cerita yang akak teringin sangat nak tengok... tapi x ada kat Malaysia... Annie Hall... 5 pounds saja... mur mur also

Breathe - Faith Hill (akak memang peminat setia Faith nie... merasa nak kumpul cd yang akak x ada lagi...)

4 cd boxset - Pink (hah yang nie memang bargain worthy giler... 4 cd boxset for 12 pounds = RM 68.40... satu cd = RM 17.10... wah murah giler... akak minat Pink nie so now akak dah ada semua cd dia... lazat)

Afterglow Live - Sarah McLachlan (dvd/cd... yang nie pun akak dah lama cari tapi x jumpe... merasa akhirnya dapat di HMV London... lazat konsert nie akak suka... dapat live cd lagi...)

5 comments:

Sherita Aziz said...

we have the same taste in music, especially faith Hill and Sarah MchLachlan!! he he he!

Kak Maria said...

Wah!!!!! Kak Sher membaca dan mengomen kat blog akak... what an honour... terharunya... harus akak x boleh tido malam nie...

Yer Kak Sher... I love Sarah McLachlan's voice and she writes her songs too... beautiful songs... that's what amazing about her...

Faith Hill is just beautiful and she is an amazing performer... long before Carrie Underwood and Taylor Swift...

Terima kasih Kak Sher mengomen kat my blog... pasni rajin2 la jenguk kat sini... i pun rajin jenguk blog u mencuci mata... hehehe

Niz said...

Haha memang I setuju sangat HMV kat SG ni tak ada apanya dibanding kat UK nun! Tapi price wise, rasanya ala2 sama jer lah kan... Or is it really that cheap, for U? Hmmmm...

Kak Maria said...

Niz...

Walaupun HMV kat SG tu x der apa nak dibandingkan di UK, but at least ada la jugak kan HMV... kalo kat KL nie harus la mengharapkan Speedy Video dgn Video Ezy ajer, tak pun Victoria Music Station... Tower Records pun hidup segan mati mau...

Price wise bagi akak kat HMV UK nie kita kena pandai mencari... ada yang murah banget dari Malaysia, ada jugak yang lebih mahal... so sapa yang rajin membelek cd tu dia boleh buat comparison... kalo rasa mahal kat UK, beli la kat KL. kalo rasa mahal kat KL, beli la kat UK... gitulah kiranya... hehehe

riri said...

tq Kak M for the cd!