Wednesday, February 17, 2010

JJCM-MB Chinese Cuisine in London

Mati la Kak M sebab lambat buat entry nie... hehehe... masa kat London haritu, akak telah dilawati oleh pasangan perantin yang tak berapa baru nie (kalau uol masih ingat lagi akak pernah buat entry pasal wedding diorang nie tak berapa lama dulu)... Secara kebetulan pasangan nie sedang berbulan madu di UK sebelum menyambung bulan madu di Makkah giteww... so kiranya London tu adalah titik pertemuan kitorang berjejak kasih segala... ibarat kata macam nie lah: "Sorry la I x sempat nak jumpe uol kat KL... kita jumpe kat London lah"... giteww hebat x statement akak?

Pasangan perantin x berapa nak baru yang dimaksudkan ketika melawat bilik akak yang 5 star tu... hehehe



Merasa kita keluar makan uol... sejuk2 nie lapar pulak... biasa la ada orang mengidam nak makan Chinese cuisine kan... hah merasa nasi goreng Cina lazat skall... "ibu nak udang"!


Hah yang nie dumplings... lazat skall intinya ayam... cicah dengan kuah kicap tu


Yang nie pun dumplings also... inti meatball... yang nie kena rendam dalam sup tu tau... baru lazat

Sebagai pencucah mulut... fried pancake with red beans filling... Nellah suka nie... lazat skall katanya


Sejuk-sejuk kat London pun teringin nak makan ais krim also...

Aksi Nellah minum teh tarik... aiyoo kat sini pun mengidam teh tarik ke uol? hehehe
Si shuben nya pulak sibuk nak minum Chinese tea... menjaga badan kah? anyway thanx to both of u sebab sudi bergeynor-geynor dengan akak di kota metropolitan London yang sejuk tu... really enjoyed the moments... and gudluck in Makkah... cepat2 dapat baby tau!

8 comments:

Niz said...

Woohoo! Another entry! Haha. I extremely love Chinese food tau, Kak M! I rasa kalau U kasi I live on Chinese Food (esp Dim Sum), I pasti boleh. ;) Apa yang I suka sangat pon tak tau lah... Hehe! Kak M minat which Chinese Food?

Kak M said...

Niz...

akak pun minat dim sum... akak suka dia punya variety... akak nak cari kawan yang boleh duduk berjam-jam kat restoran melantak dim sum... huhuh... lagi satu yang akak minat ialah Hainanese Chicken Rice... yummy uol!

Niz said...

Akak mai lah Singapore ni cepat2. I leh temankan makan Dim Sum! Hahahaha. Ntah bila I nak ke sana lagi kan. Busy jer! Btw I also like Hainanese Chicken Rice. Wah sama taste ke kita ni... HAHA! :D

Kak M said...

Niz...

Akak bukan x nak ke SG tu... cuma akak bz la dgn kerja... tengok la nanti bila akak ada kelapangan akak turun SG ok... nanti Niz bawak akak makan sedap2 ok?

Allan Blantocas Lajot said...

no more stories about ur house. kak buatlah intro kalau ada perubahan kat rumah u kan. nak tengok gak.

Niz said...

I pon agree with Allan! Even tho I minat sgt post JJCM MB, lain2 post pon nak baca jugak. Ada variety lah sikit, Kak M! Hehe. Btw sure no problemo, U kalau datang sini... I bawak U gi makan tempat best2. Siap fulus jerrrrr~ :P Haha! Next 2 weeks I nak ke Jakarta. Tak sabar nak JJCM MB kat sana!

ABL said...

mana comment on housing project lagi , tak ada dah ke.

Sherita Aziz-Saidin said...

kak M, i need your email add, or you can contact me at sheritaazizsaidin@yahoo.com